Zapečený sendvič s lanýži, Manchegem a Mahonem
Kombinace dekadentního sýra a lanýžů je hit, jak vědí ve všech restauracích, kde servírují smažák s lanýžovou majonézou. Na doma vám přinášíme toto chuťové kombo v jednodušším a zdravějším receptu na grilovaný sýrový sendvič, který je jednoduchý a plný lahodných chutí.
Kombinace lanýžů, aromatických hub a různých druhů španělských sýrů vás jistě okouzlí. Stačí oba plátky chleba naplnit vrstvami sýra a restovaných hub, nechat sýr rozpustit se na pánvi a vychutnat si ho do sytosti. Tento rychlý pokrm je dokonalou lahůdkou na každý den, který si chcete o trochu více užít.
Ingredience:
- 4 plátky chleba
- 100 g čerstvých hub
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- 80 g sýra Manchego Anjejo (tento typ zraje nejdéle a má tak nejvíce vyzrálou chuť, ale můžete použít i Curado nebo Semicurado)
- 80 g sýra Mahon
- 1 lžíce lanýžové brisury nebo jiný produkt obsahující pravé lanýže
- olivový olej
Postup:
Očistěte houby vlhkým hadříkem a vložte je na suchou pánev rozehřátou na střední vyšší stupeň. Až se odpaří většina vody a houby zmenší svůj objem, tak přidejte 1 lžíci oleje a rozmarýn. Dejte stranou.
Na stejné pánvi rozehřejte další lžící oleje a položte do pánve plátky chleba, které jste předtím potřeli z obou stran olejem. Na jeden plátek rozetřete lanýžovou brisuru a ⅔ celkového objemu sýra, na druhý dejte zbylou třetinu sýra a houby.
Nastavte teplotu sporáku na nízkou a přiklopte pokličkou. Vařte 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí. Potom přiklopte jeden plátek druhým, zmáčkněte k sobě a po další minutě servírujte.