Zapečený sendvič s lanýži, Manchegem a Mahonem

Kombinace dekadentního sýra a lanýžů je hit, jak vědí ve všech restauracích, kde servírují smažák s lanýžovou majonézou. Na doma vám přinášíme toto chuťové kombo v jednodušším a zdravějším receptu na grilovaný sýrový sendvič, který je jednoduchý a plný lahodných chutí.
 
Kombinace lanýžů, aromatických hub a různých druhů španělských sýrů vás jistě okouzlí. Stačí oba plátky chleba naplnit vrstvami sýra a restovaných hub, nechat sýr rozpustit se na pánvi a vychutnat si ho do sytosti. Tento rychlý pokrm je dokonalou lahůdkou na každý den, který si chcete o trochu více užít.
 

Ingredience:

DSC_0772

 

Postup:
 
Očistěte houby vlhkým hadříkem a vložte je na suchou pánev rozehřátou na střední vyšší stupeň. Až se odpaří většina vody a houby zmenší svůj objem, tak přidejte 1 lžíci oleje a rozmarýn. Dejte stranou.
 
Na stejné pánvi rozehřejte další lžící oleje a položte do pánve plátky chleba, které jste předtím potřeli z obou stran olejem. Na jeden plátek rozetřete lanýžovou brisuru a ⅔ celkového objemu sýra, na druhý dejte zbylou třetinu sýra a houby.
 
Nastavte teplotu sporáku na nízkou a přiklopte pokličkou. Vařte 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí. Potom přiklopte jeden plátek druhým, zmáčkněte k sobě a po další minutě servírujte.