Španělské krokety s jamónem
Tyto španělské krokety s jamónem jsou skvělý způsob, jak si i v zimě připomenout slunnou španělskou kuchyni.
Croquetas jsou návykově křupavé a ve Španělsku je najdete v mnoha příchutích — Manchego a treska jsou kromě jamónu na předních příčkách. Stačí vám pár základních ingrediencí a trocha trpělivosti a budete mít na stole pochutnání, které vás vrátí zpátky na dovolenou.
Ingredience:
- Extra panenský olivový olej
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 hrnky mléka
- 100 g jamónu
Na obalování a smažení:
- 2 rozšlehaná vejce
- mouka
- strouhanka
- olej
Postup:
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Přidejte cibuli a pár minut restujte, dokud se nezačne barvit, poté přidejte špetku soli.
Ve vedlejším hrnci zahřejte mléko, nesmí však se vařit.
Přidejte mouku do cibule a neustále míchejte, dokud mouka nezhnědne.
Když mouka změní barvu, postupně za stálého míchání přilévejte mléko.
Vypněte sporák, přidejte do těsta jamón a nechte vychladnout. Těsto pak dejte do ledničky na minimálně 3 hodiny nebo přes noc.
Vytvarujte krokety, obalte je v trojobalu a pak smažte dozlatova z obou stran.