Španělské krokety s jamónem

Tyto španělské krokety s jamónem jsou skvělý způsob, jak si i v zimě připomenout slunnou španělskou kuchyni.
 
Croquetas jsou návykově křupavé a ve Španělsku je najdete v mnoha příchutích — Manchego a treska jsou kromě jamónu na předních příčkách. Stačí vám pár základních ingrediencí a trocha trpělivosti a budete mít na stole pochutnání, které vás vrátí zpátky na dovolenou.
 

Ingredience:
 

Na obalování a smažení:
  • 2 rozšlehaná vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • olej
 
DSC_0365
 
 
Postup:
 
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Přidejte cibuli a pár minut restujte, dokud se nezačne barvit, poté přidejte špetku soli.

Ve vedlejším hrnci zahřejte mléko, nesmí však se vařit.

Přidejte mouku do cibule a neustále míchejte, dokud mouka nezhnědne.
 
Když mouka změní barvu, postupně za stálého míchání přilévejte mléko.
 
Vypněte sporák, přidejte do těsta jamón a nechte vychladnout. Těsto pak dejte do ledničky na minimálně 3 hodiny nebo přes noc.
 
Vytvarujte krokety, obalte je v trojobalu a pak smažte dozlatova z obou stran.