D.O.Sierras de Malaga/F. Schatz Petit Verdot 0,75l
Nechte se unést výraznou vůní eukalyptu, čokolády a máty. Harmonická chuť rybízu s čokoládovým dozněním. Petit Verdot je víno s fantastickou kyselinkou a atlantskou svěžestí.
![Vybíráme produkty osobně ve Španělsku](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-spain.png?662f7a4b)
![Nabízíme přes 700 druhů španělských vín](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-food.png?662f7a5b)
![Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-stopwatch.png?662f7a89)
![Disponujeme kamennými prodejnami v Praze](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-shopping-bag.png?662f7a99)
![Zboží dopravujeme zcela zdarma](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-delivery-truck.png?662f7aa7)
![Balíme na přání do dárkových kazet a košíků](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.edelikatesy.cz/user/banners/why-gift.png?662f7ab5)
Velmi intenzivní víno zrající 12 měsíců „sur lie“ s „batonnage“ (občasné promíchání kalů zpět do vína) ve slovinských dubových sudech. Metoda zrání v přítomnosti vinných kalů zvýrazní jednotlivé vůně a víno získá bohatší chuť. Je také stabilnější, komplexnější a dosahuje nižšího obsahu síry. Doba zrání se odvíjí od uvážení vinaře.
Díky postupům ekologického, biodynamického hospodaření se vyřešily i klimatické nepříjemnosti. Rok byl velmi suchý a teplý, teplota v létě stoupala několik týdnů ke 40 a více stupňům. Naštěstí jsou vinice již dobře zakořeněné a daly kompletní úrodu s velmi dobrou vyzrálostí hroznů, zdravou a na konci překvapivě velmi vyváženou, s fantastickou přirozenou kyselinkou.
Odrůda: Petit Verdot
Vyrobeno lahví: 2600
Degustace: Výrazná vůně eukalyptu, čokolády a máty. Barva tohoto vína je třešňově červená s nafialovělými odlesky. Harmonická chuť rybízu s čokoládovým dozněním. Petit Verdot je víno s fantastickou kyselinkou a atlantskou svěžestí.
Gastronomie: Pokud hledáte něco čím si obohatit večerní tabuli tak Petit Verdot je ideální volbou. Doplní tapas, v podobě jamónů, klobásek a různých salámků, těstoviny či sýrové prkénko. Doporučujeme konzumovat při teplotě kolem 15°C.
Obsah alkoholu: 12,5%
Původ: Španělsko. Sanguijuela, D.O. Sierras de Málaga
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno červené |
---|---|
Oblast původu: | D.O. Sierras de Málaga |
Obsah alkoholu: | 12,5 |
Odrůda: | Petit Verdot |
Ročník: | 2016 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Ročník : | 2016 |
Oblast původu: | D.O. Sierras de Málaga |
Obsah alkoholu: | 12,5 |
Odrůda: | Petit Verdot |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Po dešti roste tráva, po víně konverzace“
Rod Schatzů pochází z jižního Tyrolska, německy mluvící části severní Itálie poblíž Dolomit.
Rodina se nakonec usadila na jihu Německa, v Korbu a od roku 1641 se specializuje na vinařství.
Dlouholeté nasazení, vytrvalá dobrá práce a rostoucí zájem o špičková vína, významná a jedinečná, ale také plná života a energie, umožnily den za dnem dělat pokroky. Uplynulo téměř čtyřicet let, rodina se od té doby rozrostla a nová generace čerpá z moudrosti prarodičů.
Vinařství se nachází v oblasti Sanguijuela, které leží asi 10 km od Rondy, obklopena pohořím Serrania de Ronda. Ohromí vás malebný výhled na zlatavá pole, divoké potoky, dubové lesy, pastviny a „La Canada Real“ (starou dobytčí stezku) Málaga-Sevilla-Jerez.
Nachází se na náhorní plošině ve výšce 700 m nad mořem, obklopená pohořími Sierra de Grazalema a Sierra de las Nieves.
Tato pohoří chrání vinice před silnými východními a západními větry a zaručují také četné srážky.
Oblast má zvláštní mikroklima s horkými dny a chladnými nocemi, které nabízí ideální podmínky pro výrobu vysoce kvalitních biodynamických vín. Oficiálně existuje 9 typů biodynamických preparátů, označované čísly 500 až 508 (roháček, křemenáček, řebříček, heřmánek, kopřiva, dubová kůra, pampeliška, kozlík lékařský a přeslička rolní). Preparáty si připravuje a aplikuje zemědělec sám. Na půdu a rostliny se pak aplikují v homeopatickém, téměř zanedbatelném množství.