Dary moře

Ve Španělsku mezi nejoblíbenější dary moře patří ančovičky nakládané v soli nebo na kyselo - boqueronesmejillones - slávky, angulas neboli úhoříci. Z hlavonožců jsou oblíbené zejména kalamáry, což je nejčastěji maso olihně nebo sépie krájené na charakteristická kolečka. Má velmi jemnou chuť, hodí se hlavně na smažení nebo dušené směsi. Velmi chutné maso mají také chobotnice. Z mlžů jsou zde nejběžnější syrové ústřice jako předkrm a slávky, používané hlavně k vaření a dušení. V přímořských regionech se konzumují i další druhy mlžů, např. zaděnky, srdcovky, střenky, telínky, rozchlipky nebo hřebenatky.

Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků