Recepty, Strana 5

Treska na asijský způsob s medovou glaze

Treska na asijský způsob s medovou glaze

Filé na přírodní způsob, tady jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Pojďte překvapit nejen své strávníky, ale i sebe touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu.   Poslední dvě ingredience seženete v každém obch...

Octové brambory s mořskou solí

Octové brambory s mořskou solí

Hledáte netradiční přílohu, kterou oslníte? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tyto brambory, které jsou inspirované octovými chipsy, ale nejsou až tak výrazné.   Dobře se budou hodit k masu a rybám, které byly naloženy ve sladších marinádách...

Ajo Blanco — “bílé gazpacho”, které vás osvěží

Ajo Blanco — “bílé gazpacho”, které vás osvěží

Léto je v plném proudu, obchody jsou plné melounů a lidé na ulici drží v ruce zmrzlinu snad častěji než cigaretu. Čím se ale zchladit, pokud zrovna nemáte chuť na sladké a salátu už začínáte být pomalu ale jistě přejedení? Vyzkoušejte studené polévky...

Návykové španělské torrijas

Návykové španělské torrijas

Torrijas milují děti i dospělí po celém Španělsku. Připravují se při mnoha speciálních příležitostech, jakými jsou třeba Velikonoce, ale můžete je najít na menu na mnoha místech po celý rok. Je to jídlo, které není náročné na ingredience. Stačí ...

Americký “Tuna melt” sendvič

Americký “Tuna melt” sendvič

Jestli Američané něco umí, jsou to sendviče. Od doby, kdy si jistý karetní hráč v kasinu poprvé poručil dát plátek masa mezi dva chleby, aby se neumazal ruce a neoznačil si nechtěně karty, se zrodilo nepřeberné množství sendvičů.   Ale j...