Treska na asijský způsob s medovou glaze
Filé na přírodní způsob, tady jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Pojďte překvapit nejen své strávníky, ale i sebe touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu.
Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A pokud už je máte doma, tím lépe. Ještě tak zkrátíte dobu, která je potřeba k výrobě tohoto už tak bleskového receptu. A bleskově bude tato výborná treska mizet i z talíře, na to se můžete spolehnout.
Ingredience:
- 600 g tresky
- 1,5 lžíce medu
- 1,5 lžíce octa
- 1 lžíce gochujangu
- 1 lžíce bílé miso pasty
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 stroužky česneku oloupané a nasekané nebo prolisované
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička olivového oleje + další na vaření
Postup:
V misce smíchejte med, ocet, gochujang, miso pastu, sojovou omáčku, česnek, zázvor a olej. Vezměte polovinu vzniklé pasty a potřete jí rybí filety za všech stran. Dejte marinovat do ledničky na aspoň 30 minut.
Rozehřejte na pánvi trochu oleje na nižší střední stupeň a vložte filety. Vařte 5 min a poté otočte a vařte další 2 až 3 min. Odstraňte na talíř.
Rozehřejte troubu na 200°C a pokud máte, zapněte gril nebo horní ohřev.
Potřete ryby z jedné strany zbylým mixem a dejte do trouby na cca 5 min, nebo dokud glaze nezačne bublat.
Servírujte třeba s těmito octovými bramborami.