Letní těstovinový salát s fuetem, artyčoky, sušenými rajčaty a olivami
Těstovinový salát bývá hvězdou každého pikniku nebo sešlosti, kde se objeví. A má to dobrý důvod. Není to většinou jídlo, které děláte pravidelně doma, a přece je tak vynikající. Tento neobsahuje majonézu, takže je lehký a dobře stravitelný i v horkých letních dnech.
Krémovitost mu dodávají nakládané artyčoky, které jsou tak jemné, že se dají rozmělnit bez sebemenší námahy. Šťavnatý fuet nakrájený na kolečka dodá každému soustu doslova explozi chuti a sušená rajčata a olivy jsou klasika těstovinových omáček, zde je však zažijete ještě jinak. Dohromady tvoří tyto ingredience salát, který je všechno, jen ne nudný. Je to gurmánská jízda, která vás donutí zařadit tento pokrm do vašeho receptového repertoáru nastálo.
Ingredience:
- 500 g fusilli
- 180 g fuetu
- 325 g artyčoků nakládaných v nálevu
- 100 g sušených rajčat
- 100 g oliv (třeba těchto s citronem)
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- ½ červené cibule
- hrstka čerstvé petržele
Postup:
Uvaříme těstoviny dle návodu al dente a necháme plně vychladnout.
Nakrájíme fuet na tenká kolečka, rozpůlíme olivy a artyčoky a nasekáme na větší kusy sušená rajčata.
Vše opatrně smícháme dohromady, mícháním se část artyčoků rozmělní.