Božsky křupavý salát s krémovým dresinkem a kozím sýrem Barraqueño
Tak takovýto salát jste ještě neměli. Jeho základem totiž není ani ledový salát, polníček nebo rukola, ale nadrobno nasekané zelí, okurka a bylinky. A hlavní hvězdou tohoto receptu je dresink.
Ten obsahuje špenát, bazalku, ořechy a lahůdkové droždí, které dodává jemně sýrovou chuť. Vše dohromady tvoří jednotný, krémový a zároveň extra křupavý salát, který je vysoce návykový. Můžete si ho vychutnat jen tak, nebo přidat náš oblíbený kozí sýr Barraqueño, který voní po lese a houbách a na patře má jemný kozí nádech mísící se s aroma mandlí a másla. Za nás je to dokonalá dvojka.
Ingredience:
- Salát:
- ½ hlávky zelí
- 1 okurka
- 3 jarní cibulky
- 15 g čerstvé pažitky
Dresink:
- šťáva ze dvou citronů
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- Velkou hrst čerstvé bazalky
- Hrnek čerstvého špenátu
- ⅓ hrnku mandlí
- 2 stroužky česneku
- ½ šalotky
- ⅓ hrnku lahůdkového droždí
- sůl a pepř na dochucení
Na podávání:
- 200 g sýru Barraqueño
- Rozpečená bageta
Postup:
Tajemstvím úspěchu tohoto salátu je v tom, nakrájet zelí na opravdu malé kousky, takže si dejte záležet. Okurku rozkrojte podélně na šest klínů a nasekejte také na malé kousky. Stejně tak cibulku a pažitku.
Všechny ingredience na dresink vložte do nádoby a rozmixujte. Mixujte směs minimálně 30 až 40 sekund, aby byl dresink hezky krémový.
Smíchejte a konzumujte hned, nebo nechte přes noc v ledničce, to chutě hezky ještě víc propojí.