Božsky křupavý salát s krémovým dresinkem a kozím sýrem Barraqueño

Tak takovýto salát jste ještě neměli. Jeho základem totiž není ani ledový salát, polníček nebo rukola, ale nadrobno nasekané zelí, okurka a bylinky. A hlavní hvězdou tohoto receptu je dresink.
 
Ten obsahuje špenát, bazalku, ořechy a lahůdkové droždí, které dodává jemně sýrovou chuť. Vše dohromady tvoří jednotný, krémový a zároveň extra křupavý salát, který je vysoce návykový. Můžete si ho vychutnat jen tak, nebo přidat náš oblíbený kozí sýr Barraqueño, který voní po lese a houbách a na patře má jemný kozí nádech mísící se s aroma mandlí a másla. Za nás je to dokonalá dvojka.


Ingredience:
  • Salát:
  • ½ hlávky zelí
  • 1 okurka
  • 3 jarní cibulky
  • 15 g čerstvé pažitky

Dresink:
  • šťáva ze dvou citronů
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • Velkou hrst čerstvé bazalky
  • Hrnek čerstvého špenátu
  • ⅓ hrnku mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • ½ šalotky
  • ⅓ hrnku lahůdkového droždí
  • sůl a pepř na dochucení

Na podávání:
 
SABORES CERVEN-8
 
 
Postup:

Tajemstvím úspěchu tohoto salátu je v tom, nakrájet zelí na opravdu malé kousky, takže si dejte záležet. Okurku rozkrojte podélně na šest klínů a nasekejte také na malé kousky. Stejně tak cibulku a pažitku.
Všechny ingredience na dresink vložte do nádoby a rozmixujte. Mixujte směs minimálně 30 až 40 sekund, aby byl dresink hezky krémový.
Smíchejte a konzumujte hned, nebo nechte přes noc v ledničce, to chutě hezky ještě víc propojí.