Jednoduché španělské marinované mrkve Zanahorías Aliñadas — ideální tapas
Příprava těchto jemně kyselých, kořeněných mrkviček je extrémně snadná, zapomeňte na dlouhé hodiny, které babička trávila nakládáním okurek nebo ovoce a vyrobte si tuto chuťovku během pár minut. Stačí vám mrkve, koření, ocet a lednička. Skvěle se hodí jen tak na zobání jako tapas, do salátů nebo i sendvičů!
Ingredience:
- 6-7 velkých mrkví
- 2-4 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička (nejlépe drceného) kmínu
- 1 lžička španělské papriky
- ⅓ hrnku (jablečného) octa
- ⅓ hrnku vody
- 1 lžička soli
Postup:
Oloupeme mrkev a podle velikosti ji nakrájíme na stejně velké kousky.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatek vody a osolíme. Vložíme mrkve a povaříme 10 až 15 minut nebo dokud nebudou propíchnutelné vidličkou.
Slejeme a necháme vychladnout.
Nadrobno nasekáme česnek, nebo ho propasírujeme.
Vložíme česnek do malé misky a smícháme s kořením.
Vystydlou mrkev obalíme v kořenící směsi a vložíme do uzavíratelné nádoby, ve které jsme smíchali vodu a ocet.
Necháme před konzumací v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.