Octové brambory s mořskou solí
Hledáte netradiční přílohu, kterou oslníte? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tyto brambory, které jsou inspirované octovými chipsy, ale nejsou až tak výrazné.
Dobře se budou hodit k masu a rybám, které byly naloženy ve sladších marinádách, třeba těch medových. Vyzkoušejte je třeba k medovému kuřeti nebo této tresce na asijský způsob. Pozor jen, aby se na stůl vůbec dostaly. Podle naší zkušenosti budou totiž zvědaví členové domácnosti ujídat tyto vynikající brambory už rovnou z horkého plechu.
Ingredience:
- 250 g brambor
- 1 šálek octa
- olivový olej
- mořská sůl (nejlépe vločky)
Postup:
Brambory nakrájejte na stejně velké plátky. Vložte do hrnce, zalejte vodou, aby byly plně zakryté a přidejte ocet. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud nebudou propíchnutelné vidličkou.
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Brambory v míse smíchejte s olejem a dejte péct do zlatova cca 15 minut.
Dostatečně osolte a servírujte.