Recept na typické španělské cukroví - polvorones

Jedním z nejtypičtějších španělských cukroví jsou polvorones. Vůní se podobají perníčkům díky koření, které se používá při pečení, ale jejich textura je značně odlišná. Polvo ve španělštině znamená prach a po nakousnutí se tato delikatesa promění v mandlový prach, který se velmi příjemně rozplývá na jazyku. A my vám přinášíme jednoduchý recept na jejich přípravu.

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
10
Obtížnost
1
Příprava
40 min
Vaření
10 min

 

Suroviny

  • 160 g pšeničné mouky
  • 40 g pražených mandlí
  • 80 g vepřového sádla
  • 60 g moučkového cukru
  • lžička skořice
  • špetka soli

Postup:

Troubu si nastavíme na 180 °C a dáme na 15 minut opéct mouku. Když je mouka opečená necháme vychladnout. Mezi tím si nameleme mandle najemno. V míse smícháme mouku, cukr, mandle, skořici, sůl a změklé sádlo. Vše dobře ručně promícháme až vznikne pevné těsto. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici půl hodiny odležet. Poté těsto z lednice vyndáme a rozválíme do výšky 1,5 cm. Vykrájíme kolečka, asi 28 kousků, a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 210 °C.  Po vyndání z trouby necháme vychladnou a na závěr polvorones pocukrujeme.

Nestíháte péct? Polvorones seženete u nás.

A rovnou můžete zkusit i další španělské cukroví - turrón

tn_src_49812757_2389126537765537_6208464793615990784_n