Blog, Strana 2

Výpis článků

Galicijská polévka (Caldo Gallego)

Galicijská polévka (Caldo Gallego)

Ingredience 2 lžíce olivového oleje 1 střední cibule, najemno nakrájená 8 stroužků česneku, nasekaných 2 španělské klobásy chorizo, nakrájené na plátky 2 silné plátky šunky, nakrájené na kostičky (nebo podle chuti více) 3 střední brambory, ol...

Kuře po marocku: tradiční andaluský recept

Kuře po marocku: tradiční andaluský recept

Tento recept na kuřecí stehna vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Kombinace sladkých rozinek a sušených meruněk s výrazným kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, vytváří neodolatelnou harmonii chutí, která pohladí vaše chuťové buňky. ...

Tapas Gilda

Tapas Gilda

Gilda je název pro klasické baskické pintxos, které kombinují tři ingredience: Guindilla papričky, ančovičky a olivy. Svůj název mají podle slavné filmové postavy Gildy, kterou ztvárnila Rita Hayworth ve stejnojmenném filmu z roku 1946. Pikantní a ne...

Kuřecí stehna s rýží a olivami na pánvi

Kuřecí stehna s rýží a olivami na pánvi

Ideální večeře na dny, kdy nehodláte strávit hodinu stáním u plotny, ale přesto se chcete dobře najíst. Tento recept je jednoduchý na přípravu a vše navíc uvaříte v jedné pánvi, takže nebude žádný stres se zaneřáděnou kuchyní! Začneme s kvalitními k...

Plněné masové kapsy Empanadas

Plněné masové kapsy Empanadas

Představujeme vám autentický španělský recept na empanady s hovězím masem! Tento rychlý a chutný pokrm je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat lahodnou španělskou kuchyni i u sebe doma. Empanady jsou oblíbenými tapas pocházejícími z Andalusie a ...

Španělský vermut: znovuobjevený elixír plný chuti

Španělský vermut: znovuobjevený elixír plný chuti

Španělsko je proslulé svou lahodnou kuchyní. Tapas a paella jsou hrdými protagonisty místní gastronomie, ale cestovatelé, kteří chtějí ochutnat pravou podstatu Španělska, často opomíjejí jeden konkrétní nápoj. Vermut se stal nedílnou součástí španěls...

Ovládací prvky výpisu

189 položek celkem