Tapas Gilda

Gilda je název pro klasické baskické pintxos, které kombinují tři ingredience: Guindilla papričky, ančovičky a olivy. Svůj název mají podle slavné filmové postavy Gildy, kterou ztvárnila Rita Hayworth ve stejnojmenném filmu z roku 1946. Pikantní a nezapomenutelné – stejně jako Gilda na plátně. Tento jednoduchý, ale výrazný pokrm pochází z baru Casa Valles v San Sebastiánu a stal se ikonou španělských tapas. Jestli hledáte elegantního společníka k vermutu nebo koktejlu, právě jste ho našli.

Ingredience:

Postup:

  1. Každou Guindilla papričku rozkrojte na polovinu, pokud jsou příliš dlouhé.
  2. Na párátko napíchněte jednu papričku, poté olivu, ančovičku a nakonec opět papričku. Tento postup opakujte se zbylými ingrediencemi.
  3. Hotové pintxos lehce pokapejte extra panenským olivovým olejem.
  4. Podávejte jako součást tapas s výborným vínem nebo vermutem.