Plněné masové kapsy Empanadas

Představujeme vám autentický španělský recept na empanady s hovězím masem! Tento rychlý a chutný pokrm je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat lahodnou španělskou kuchyni i u sebe doma. Empanady jsou oblíbenými tapas pocházejícími z Andalusie a tvoří je křehké těsto plněné výtečným hovězím masem. Náš recept vás naučí jak připravit snadné těsto a masovou náplň, která je ozvláštněná dvěma tradičními ingrediencemi — vejci natvrdo a olivami, které dodávají na slanosti a šťavnatosti. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm jako hlavní jídlo nebo svačinku, která se hodí i na cesty.

Ingredience:

  • 2 vejce (vařená natvrdo)
  • 4 cibule (nakrájené)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oregana
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oliv (nakrájené na kolečka)
  • 200 ml rajčatové omáčky 
  • 450 g mouky
  • 1 lžíce soli
  • 60 g  másla
  • 1 vejce
  • 6 lžic vody
  • 1 lžíce octa

 

celasirka_src_DSC_2248

 

Instrukce:

V míse smíchejte mouku, sůl a máslo, dokud nezískáte hladké těsto.

V jiné míse rozšlehejte vejce, vodu a ocet a přidejte k moučné směsi..

Vypracujte těsto na čistém povrchu posypaném moukou a nechte ho odpočívat v lednici.

Na pánvi orestujte cibuli na olivovém oleji a přidejte česnek a oregano.

Přidejte mleté hovězí maso a nechte 7 min povařit

Přidejte rajčatovou omáčku a promíchejte.

Těsto rozválejte a pomocí misky z něj vykrájejte kulaté placky.

Naplňte placky náplní, přidejte olivy a zavřete empanadu vidličkou.

Pečte v troubě cca 15 min.