Plněné masové kapsy Empanadas
Představujeme vám autentický španělský recept na empanady s hovězím masem! Tento rychlý a chutný pokrm je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat lahodnou španělskou kuchyni i u sebe doma. Empanady jsou oblíbenými tapas pocházejícími z Andalusie a tvoří je křehké těsto plněné výtečným hovězím masem. Náš recept vás naučí jak připravit snadné těsto a masovou náplň, která je ozvláštněná dvěma tradičními ingrediencemi — vejci natvrdo a olivami, které dodávají na slanosti a šťavnatosti. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm jako hlavní jídlo nebo svačinku, která se hodí i na cesty.
Ingredience:
- 2 vejce (vařená natvrdo)
- 4 cibule (nakrájené)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oregana
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 lžíce oliv (nakrájené na kolečka)
- 200 ml rajčatové omáčky
- 450 g mouky
- 1 lžíce soli
- 60 g másla
- 1 vejce
- 6 lžic vody
- 1 lžíce octa
Instrukce:
V míse smíchejte mouku, sůl a máslo, dokud nezískáte hladké těsto.
V jiné míse rozšlehejte vejce, vodu a ocet a přidejte k moučné směsi..
Vypracujte těsto na čistém povrchu posypaném moukou a nechte ho odpočívat v lednici.
Na pánvi orestujte cibuli na olivovém oleji a přidejte česnek a oregano.
Přidejte mleté hovězí maso a nechte 7 min povařit
Přidejte rajčatovou omáčku a promíchejte.
Těsto rozválejte a pomocí misky z něj vykrájejte kulaté placky.
Naplňte placky náplní, přidejte olivy a zavřete empanadu vidličkou.
Pečte v troubě cca 15 min.