Kuře po marocku: tradiční andaluský recept

Tento recept na kuřecí stehna vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Kombinace sladkých rozinek a sušených meruněk s výrazným kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, vytváří neodolatelnou harmonii chutí, která pohladí vaše chuťové buňky. Mandle dodají jídlu texturu a olivy lehkou slanost. Je to skvělé jídlo, které se snadno připravuje a jeho plná chuť vás příjemně překvapí. Podávejte s kuskusem nebo bílou rýží pro kompletní zážitek.


Ingredience:
2 cibule
4 kuřecí stehna (nebo horních částí stehen)
Extra panenský olivový olej
1 bobkový list
Sůl podle chuti
20 g mandlí
10 g rozinek
Pár sušených meruněk
Pár černých oliv
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mleté skořice
1 hřebíček

 


Postup:


Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na mírném ohni osmahněte cibuli spolu s bobkovým listem, dokud nezměkne a nezesklovatí. Pak přidejte kuřecí stehna a restujte je, dokud se lehce neopečou.
Přisypte mandle, piniové oříšky, rozinky, sušené švestky a olivy. Vše krátce orestujte, aby se chutě dobře propojily. Následně přidejte mletý muškátový oříšek, skořici a hřebíček. Osolte podle potřeby a přilijte trochu vody (asi 100–125 ml). Nechte vařit na středním plameni asi 30 minut.