Blog, Strana 15

Výpis článků

Proč je červené červené aneb víno pro začátečníky

Proč je červené červené aneb víno pro začátečníky

Víno je mnohdy první alkohol, který lidé ochutnají a nikdy to prvním douškem nekončí. Každý si najde, co mu vyhovuje, svojí standardní objednávku. Často se tak stává, že lidé projdou celým životem s tím, že si neustálé kupují své Chardonnay, Cabernet...

5 zajímavostí o španělském olivovém oleji

5 zajímavostí o španělském olivovém oleji

Španělská kuchyně by nebyla kompletní bez vysoké láhve olivového oleje, ať už chcete přidat chuť do tostady při snídani, zakápnout salát k obědu nebo jej zařadit do tradičních receptů na večeři. Milovaný „aceite de oliva“ je součástí španělské stravy...

Gazpacho: legendární polévka okouzlí i vás!

Gazpacho: legendární polévka okouzlí i vás!

Studená polévka nebo také tekutý salát, to je gazpacho, které se díky své jedinečnosti zapsalo do širokého povědomí i do popkultury prostřednictvím seriálu Červený trpaslík. Jako většina španělských receptů je i tato polévka nekomplikovaná, plná chut...

Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

Španělsko není země, kterou by si většina lidí spojovala se sýrem. Oproti sousední Francii nebo Itálii jsou sýry ze Španělska v nevýhodě, nicméně praví labužníci vědí, že právě díky různorodosti jednotlivých regionů, se dají v zemi vína a slunce nalé...

Osvěžující sangría

Osvěžující sangría

Džbánek osvěžující sangríi by neměl chybět na žádné letní párty. Tento ikonický španělský nápoj má mnoho podob, jeho základem je však víno a spoustu ovoce. Počet osob4 Obtížnost1 Příprava10 min   Suroviny 750 ml...

Pečený květák s omáčkou

Pečený květák s omáčkou

Katalánská omáčka romesco je jedna z nejuniverzánějších španělských omáček. Výborná je jak teplá, jak studená, skvěle doplní ryby, různé druhy masa i zeleniny. My jsme ji v našem receptu doplnili o pečený květák, který překvapí i nejzarytější odpůrce...

Ovládací prvky výpisu

187 položek celkem