Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit
Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!
Počet osob 4 |
Obtížnost 0 |
Příprava 5 min |
Vaření 15 min |
Suroviny
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 1 lžička sladké uzené španělské papriky
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 200 g sýra Manchego
- špetka mořské soli
- špetka černého pepře
- 1 bageta
Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.
Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.
Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou