Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit

Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
4
Obtížnost
0
Příprava
5 min
Vaření
15 min

 

Suroviny

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • 1 lžička sladké uzené španělské papriky
  • 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 200 g sýra Manchego
  • špetka mořské soli
  • špetka černého pepře
  • 1 bageta

 
Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.

Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou