Osvěžující sangría
Džbánek osvěžující sangríi by neměl chybět na žádné letní párty. Tento ikonický španělský nápoj má mnoho podob, jeho základem je však víno a spoustu ovoce.
Počet osob 4 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Suroviny
- 750 ml červeného vína (například Izadi, Crianza, D.O. Rioja)
- 40 ml brandy
- ovoce, které máte rádi tradičně se používá například pomeranč, jablko, broskev, meloun, hroznové víno
- cukr nebo med na doslazení
- pokud chcete recept trochu odlehčit, připravte si sodovku nebo pomerančový džus na dolití
Ovoce nakrájejte na menší kousky, vložte jej do džbánku, násladně zalijte brandy a červeným vínem. Přidat můžete také sodu nebo pomerančový džus a doslaďte dle chuti.
Sangríi dejte odležet do chladničky alespoň na 4 hodiny, ale klidně i přes noc, aby ovoce nasáklo a chutě se tak lépe propojily.
TIP:
Původní receptura obsahuje červené víno, které jí dává rudé až krvavé zabarvení, jež dalo tomuto drinku název, je totiž odvozené od latinského sangrius, tedy krev. Nebojte se ale vyzkoušet ani sangría blanca z bílého vína nebo využít kreativitu při výběru ovoce!