Cizrna s omáčkou z červených paprik
Tento jednoduchý recept pochází ze severu Španělska a představí vám cizrnu, jak ji možná ještě neznáte. Omáčka z grilovaných červených paprik je plná lahodného olivového oleje a letních paprik, snadno se připravuje a hotová je za pouhých 30 minut. Nejlepších výsledků dosáhnete, když vsadíte na extra kvalitní suroviny přímo ze Španělska, které pozvednou tento pokrm na kulinářské dílo hodné pětihvězdičkové restaurace. Podávat jej můžete jako hlavní chod, ale výborně se hodí i jako příloha ke grilované rybě.
Ingredience:
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 220 g grilovaných červených paprik
- 1 lžička uzené papriky
- 700 g konzervované cizrny
- 1 hrnek vody
- hrstka čerstvé petržele
- extra panenský olivový olej
- sůl & pepř dle chuti
Postup:
Nakrájejte nahrubo cibuli, česnek a rajče. Mrkev ostrouhejte a nakrájejte nadrobno.
Rozehřejte trochu oleje na pánvi a na 5 min osmahněte cibuli, mrkev a česnek.
Přidejte rajčata, pečené papriky a koření a vařte dalších 7 min.
Přemístěte směs do mixéru a rozmixujte s vodou.
Vraťte omáčku zpět na pánev, přidejte cizrnu a povařte spolu dalších 5 min na středním nízkém plameni.
Podávejte s petrželkou.