Zdravé tuňákové karbanátky

Karbanátky jsou lahodnou variantou, jak zpracovat ryby. Vždy se snažím o tom, aby byl recept zdravý, chutný, obsahoval co nejméně ingrediencí a všechny byly přírodní a výživově hodnotné. Všechny podmínky splňují právě tyto hamburgery – obsahují pouze 5 ingrediencí (když nepočítáme koření) a jsou opravdu vynikající! I ti nejmenší tedy rybu sní, aniž by si toho všimli. Převzato z Instagramu @thenourishedpianist

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
4
Obtížnost
2
Příprava
10 min
Vaření
20 min

 

 

Suroviny

  • 500 g pečeného tuňáka
  • 4 vejce
  • 50 g extra panenského olivového oleje Arbequina
  • 1 malá cibule
  • 2 polévkové lžíce kokosové mouky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce sušené petržele
  • 1 a ½ lžičky soli
  • černý pepř

 
Tuňáka oberte a odstraňte šupiny.
Dejte ho do kuchyňského robota a přidejte všechny ostatní ingredience.
Rozmixujte tak, aby vám vznikla homogenní hmota.
Zahřejte pánev a pokryjte ji tenkou vrstvou extra panenského olivového oleje Arbequina.
Z hmoty vypracujte karbanátky a dejte na pánev.
Na středním plameni smažte dozlatova, poté otočte.
Nechte na středním plameni, dokud nejsou úplně hotové.
Karbanátky si nejlépe vychutnáte se salátem nebo jako klasický hamburger v housce.