Zdravé tuňákové karbanátky
Karbanátky jsou lahodnou variantou, jak zpracovat ryby. Vždy se snažím o tom, aby byl recept zdravý, chutný, obsahoval co nejméně ingrediencí a všechny byly přírodní a výživově hodnotné. Všechny podmínky splňují právě tyto hamburgery – obsahují pouze 5 ingrediencí (když nepočítáme koření) a jsou opravdu vynikající! I ti nejmenší tedy rybu sní, aniž by si toho všimli. Převzato z Instagramu @thenourishedpianist
Počet osob 4 |
Obtížnost 2 |
Příprava 10 min |
Vaření 20 min |
Suroviny
- 500 g pečeného tuňáka
- 4 vejce
- 50 g extra panenského olivového oleje Arbequina
- 1 malá cibule
- 2 polévkové lžíce kokosové mouky
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce sušené petržele
- 1 a ½ lžičky soli
- černý pepř
Tuňáka oberte a odstraňte šupiny.
Dejte ho do kuchyňského robota a přidejte všechny ostatní ingredience.
Rozmixujte tak, aby vám vznikla homogenní hmota.
Zahřejte pánev a pokryjte ji tenkou vrstvou extra panenského olivového oleje Arbequina.
Z hmoty vypracujte karbanátky a dejte na pánev.
Na středním plameni smažte dozlatova, poté otočte.
Nechte na středním plameni, dokud nejsou úplně hotové.
Karbanátky si nejlépe vychutnáte se salátem nebo jako klasický hamburger v housce.
Dejte ho do kuchyňského robota a přidejte všechny ostatní ingredience.
Rozmixujte tak, aby vám vznikla homogenní hmota.
Zahřejte pánev a pokryjte ji tenkou vrstvou extra panenského olivového oleje Arbequina.
Z hmoty vypracujte karbanátky a dejte na pánev.
Na středním plameni smažte dozlatova, poté otočte.
Nechte na středním plameni, dokud nejsou úplně hotové.
Karbanátky si nejlépe vychutnáte se salátem nebo jako klasický hamburger v housce.