Blog, Strana 4

Pošírované hrušky v bílém víně

Pošírované hrušky v bílém víně

Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice.   Oloupané hrušky se povaří v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí naservírov...

Jídlo jako umění: kreativní prezentace pokrmů i obalů potravin

Jídlo jako umění: kreativní prezentace pokrmů i obalů potravin

Už jste někdy šli kolem výlohy cukrárny a nemohli odolat té nádherné dortové výzdobě? Nebo jste v restauraci dostali tak krásně naservírované jídlo, až bylo vám líto ho sníst? Pak jistě víte, o čem je řeč. Jídlo dnes už není jen o chuti a výživě. Stá...

Hovězí guláš z červeného vína

Hovězí guláš z červeného vína

Není nic, co potěší jako dobrý guláš. Tento pochází původně z Francie a jedná se o jídlo, které se předává z generace na generaci.   K jeho výrobě potřebujete celou láhev kvalitního červeného, tak si dejte záležet na jeho výběru. Doporučuj...

Pečená dýně s křupavým jamónem a pestem

Pečená dýně s křupavým jamónem a pestem

S přicházejícím podzimem je tu i dýňová sezona. A pokud byste tento rok chtěli vyzkoušet nový způsob na její zpracování, tak doporučujeme tento snadný a chutný recept.   Ingredience:  1 menší dýně, nakrájená na měsíčky, zbavená s...

Špagety se sobrasadou a cavou

Špagety se sobrasadou a cavou

Není moc jídel, o kterých by se dalo říct, že jsou vyloženě sexy. Tyto těstoviny si však tento přívlastek zaslouží. Jsou ideálním jídlem, kterým oslnit na prvním rande. Recept je tak jednoduchý, že ho nepokazí ani ten, kdo většinou nevaří a výsledek ...

Pa amb oli — obložený chléb z Mallorcy

Pa amb oli — obložený chléb z Mallorcy

Pa amb oli, což v překladu znamená "chléb s olejem," není jen pokrm, ale také kulturním klenot Mallorky s hlubokými kořeny. Toto tradiční katalánské jídlo má historii sahající staletí zpět a je to rozhodně víc než jen kombinace chleba a oleje. I přes...