Smetanová bramboračka s chorizem a paprikou
Dnes pro vás máme recept na španělskou bramborovou polévku s chorizem, která roztančí vaše chuťové buňky. V této teplé a syté polévce se setkává výrazná chuť choriza s jemnou smetanou a společně vytvářejí neodolatelně dekadentní kombinaci.
Stačí několik jednoduchých kroků a máte na stole lahodnou polévku, která rozveselí jakýkoli chladný den. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří touží po sytější a jemně pikantní polévce s autentickým španělským šmrncem!
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g choriza, nakrájeného na měsíčky
- 1 zelená paprika zbavená semínek a nakrájená
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, oloupaná a nakrájená
- 1 lžička oregana
- 1 lžičku chilli
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a černý pepř
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mouky
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 kelímek smetany
- hrst nasekané petrželky
Napřed si oloupejte a nakrájejte všechny ingredience včetně choriza, které je třeba před krájením svléknout ze střívka.
Poté si ve velkém hrnci rozehřejte lžící oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte chorizo a restujte 2 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte cibuli a česnek a až zezlátnou, přidejte papriku, mrkev, lžičku soli, chilli, oregano, a sladkou papriku. Po 5 minutách přidejte rajčatový protlak a zamíchejte. Po dalších 3 minutách přidejte mouku. Promíchejte a přidejte brambory a vývar.
Přiveďte k varu, přikryjte, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Na závěr přidejte smetanu a petrželku. Vařte 3 minuty. Ochutnejte a dosolte.