Pošírované hrušky v bílém víně

Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice.
 
Oloupané hrušky se povaří v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí naservírovat s créme fraiche, datlovým sirupem a lehce opečenými vlašskými ořechy pro dokonalou kombinaci textur a chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit váš dezertní repertoár a ohromit své hosty!
 

Ingredience:
  • 2 šálky bílého vína
  • 3 šálky vody
  • 1/4 šálku javorového sirupu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrušky, oloupané
 
Na podávání:
  • 200 g créme fraiche
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 50 g vlašských ořechů
 
DSC_0352
 
 
Postup:
 
Všechny ingredience na pošírování dejte do hrnce. Ujistěte se, že jsou hrušky zakryté tekutinou. Pokud ne, přidejte více vody.
 
Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 50 minut.
 
Rozkrojte, odstraňte semínka a servírujte s créme fraiche, datlovým sirupem a vlašskými ořechy, které můžete před podáváním trochu opéct na suché pánvi.