Pošírované hrušky v bílém víně
Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice.
Oloupané hrušky se povaří v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí naservírovat s créme fraiche, datlovým sirupem a lehce opečenými vlašskými ořechy pro dokonalou kombinaci textur a chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit váš dezertní repertoár a ohromit své hosty!
Ingredience:
- 2 šálky bílého vína
- 3 šálky vody
- 1/4 šálku javorového sirupu
- šťáva z jednoho citronu
- 1 vanilkový lusk
- 1 tyčinka skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 hrušky, oloupané
Na podávání:
- 200 g créme fraiche
- 3 lžíce datlového sirupu
- 50 g vlašských ořechů
Postup:
Všechny ingredience na pošírování dejte do hrnce. Ujistěte se, že jsou hrušky zakryté tekutinou. Pokud ne, přidejte více vody.
Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 50 minut.
Rozkrojte, odstraňte semínka a servírujte s créme fraiche, datlovým sirupem a vlašskými ořechy, které můžete před podáváním trochu opéct na suché pánvi.