Španělská skořicová rýže — Arroz con Leche
Tento klasický recept předávaný po generace, vás přenese do světa, kde se jednoduchost snoubí s požitkem. Recept na tuto sametovou mléčnou rýži, která je jemně provoněná sladkou skořicí a dotekem limetky nebo citronu, je překvapivě snadný. Zvládne ho připravit opravdu každý a je na stole do půl hodiny. Na nic tedy nečekejte a vydejte se s námi na kulinářskou cestu, která vás přenese do srdce španělských kuchyní, kde každá lžíce vypráví příběh tradice a lásky.
Ingredience
- 200 g rýže Bomba
- kůra ½ limetky
- 1 skořice celá
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- litr jakéhokoli mléka
- 2 lžíce cukru
Postup
Propláchněte rýži, zalejte jí mlékem, aby byla sotva zakrytá, přidejte celou skořici a limetku a přiveďte k varu.
Ztlumte na nižší střední stupeň a míchejte dokud se nevstřebá. Pak postupně přidávejte zbytek mléka a opakujte postup.
Až bude všechno mléko vstřebané, odstavte z plotny, přidejte sůl, mletou skořici a cukr.
Zamíchejte a můžete servírovat.