Španělská skořicová rýže — Arroz con Leche

Tento klasický recept předávaný po generace, vás přenese do světa, kde se jednoduchost snoubí s požitkem. Recept na tuto sametovou mléčnou rýži, která je jemně provoněná sladkou skořicí a dotekem limetky nebo citronu, je překvapivě snadný. Zvládne ho připravit opravdu každý a je na stole do půl hodiny. Na nic tedy nečekejte a vydejte se s námi na kulinářskou cestu, která vás přenese do srdce španělských kuchyní, kde každá lžíce vypráví příběh tradice a lásky.

Ingredience

celasirka_src_DSC_1519-2

 

Postup

Propláchněte rýži, zalejte jí mlékem, aby byla sotva zakrytá, přidejte celou skořici a limetku a přiveďte k varu.

Ztlumte na nižší střední stupeň a míchejte dokud se nevstřebá. Pak postupně přidávejte zbytek mléka a opakujte postup.

Až bude všechno mléko vstřebané, odstavte z plotny, přidejte sůl, mletou skořici a cukr.

Zamíchejte a můžete servírovat.