Zimní salát s fuetem a kaštany s javorovým dresinkem
Vychutnejte si lahodné chutě zimy s tímto salátem plným sezónních ingredienci. Směs čerstvých salátových listů, křupavých jablek a sladkých brambor tvoří základ, který je doplněný populárními klobáskami fuet a zemitou bohatostí kaštanů. Vše je pak obaleno krémovým dresinkem, který promění ovoce a zeleninu na pokrm hodný pozice hlavního jídla.
Výborně poslouží i jako příloha k pečenému vepřovému nebo šťavnatému kuřecímu steaku. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, jeho lahodná chuť a dobrý pocit z využívání sezónních ingrediencí vám vykouzlí na tváři spokojený úsměv.
Ingredience
- 1 balení salátového mixu
- 1 jablko, nakrájené na kostičky
- ½ sladké brambory
- 100g fuetu, nakrájeného na tenká kolečka
- 200g kaštanů
Dressing
- 3 lžíce majonézy
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžíce javorového sirupu
- ½ lžíce hrubozrnné hořčice
- ½ lžíce octa
- ½ lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup
Rozehřejte troubu na 200 stupňů a nakrájejte omyté brambory na menší kousky, vložte na plech s pečícím papírem a polijte lžící olivového oleje. Kaštany nařízněte — stačí udělat nožem malý křížek na každém z nich. Dejte si však záležet, abyste opravdu slupku prořízli. Jinak budete dávat do trouby mini časovanou bombu. Vše vložte do trouby na 15 minut. Po vyndání nechte kaštany pár minut vystydnout a oloupejte. Na výrobu dresinku stačí smíchat všechny ingredience v misce nebo uzavíratelné sklenici. Smíchejte všechny ingredience na salát v míse a servírujte zalité dresinkem, cca 2 lžíce na porci.