Zimní salát s fuetem a kaštany s javorovým dresinkem

Vychutnejte si lahodné chutě zimy s tímto salátem plným sezónních ingredienci. Směs čerstvých salátových listů, křupavých jablek a sladkých brambor tvoří základ, který je doplněný populárními klobáskami fuet a zemitou bohatostí kaštanů. Vše je pak obaleno krémovým dresinkem, který promění ovoce a zeleninu na pokrm hodný pozice hlavního jídla.

Výborně poslouží i jako příloha k pečenému vepřovému nebo šťavnatému kuřecímu steaku. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, jeho lahodná chuť a dobrý pocit z využívání sezónních ingrediencí vám vykouzlí na tváři spokojený úsměv.

 

Ingredience

  • 1 balení salátového mixu
  • 1 jablko, nakrájené na kostičky
  • ½ sladké brambory
  • 100g fuetu, nakrájeného na tenká kolečka
  • 200g kaštanů

Dressing

  • 3 lžíce majonézy
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce javorového sirupu
  • ½ lžíce hrubozrnné hořčice
  • ½ lžíce octa
  • ½ lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

celasirka_src_DSC_0996

 

Postup

Rozehřejte troubu na 200 stupňů a nakrájejte omyté brambory na menší kousky, vložte na plech s pečícím papírem a polijte lžící olivového oleje. Kaštany nařízněte — stačí udělat nožem malý křížek na každém z nich. Dejte si však záležet, abyste opravdu slupku prořízli. Jinak budete dávat do trouby mini časovanou bombu. Vše vložte do trouby na 15 minut. Po vyndání nechte kaštany pár minut vystydnout a oloupejte. Na výrobu dresinku stačí smíchat všechny ingredience v misce nebo uzavíratelné sklenici. Smíchejte všechny ingredience na salát v míse a servírujte zalité dresinkem, cca 2 lžíce na porci.