Blog, Strana 11

3 recepty z tresčí paštiky pro každého

3 recepty z tresčí paštiky pro každého

Něco pro ty, co mají občas prostě chuť na rybičky a milovníky slaného. Paté z tresky od řemeslné španělské firmy La Cuna, která používá jen přírodní ingredience bez konzervačních látek, zaručeně okouzlí ty, kteří si pochutnají na švédské kaviárové pa...

Jak se vyrábí sherry?

Jak se vyrábí sherry?

I když se sherry říká dezertní víno, jedná se především o oblíbený aperitiv a jeho výroba sahá minimálně tisíc let zpátky. Jak se tedy tento výjimečný nápoj vyrábí? A co znamená fortifikace vína?   Lisování   Proces začíná sklizní...

3 recepty z ančoviček pro každého

3 recepty z ančoviček pro každého

Většina lidí tyto malé slané rybičky buďto miluje nebo nesnáší. V Americe byly vyhlášeny nejméně oblíbenou ingrediencí, kterou si dát na pizzu, ale lidé z Neapole by rozhodně nesouhlasili. Odtamtud totiž pochází verze pizzy Napoletana, která je zdobe...

Valentýnské sušenky inspirované španělskými Polvorones

Valentýnské sušenky inspirované španělskými Polvorones

Polvorones jsou ve Španělsku typickými vánočními sladkostmi. Jejich název je odvozený od slova polvo, což ve španělštině znamená prach. Jejich tradiční konzistence je totiž velmi křehká a dalo by se říct, že se sušenka „rozpadá na prach“. &nbs...