Blog, Strana 11

Výpis článků

Baskická treska s omáčkou Pil Pil

Baskická treska s omáčkou Pil Pil

Treska s omáčkou Pil Pil (španělsky bacalao al pil pil) je jedním z nejslavnějších pokrmů Baskicka a je ideální pro milovníky ryb. K jeho přípravě potřebujete pouze čtyři ingredience: tresku, česnek, sušené chilli a olej. Uvidíte, že velmi zajímavou,...

Baskicko a jeho gastronomie

Baskicko a jeho gastronomie

Baskicko není jenom Bilbao s jeho stříbrným Guggenheim muzeem a zlatými plážemi. Je to především oblast s hlubokou historií, která se promítá do místní kuchyně. Ta je nyní vyhlášená po celém světě, a to i díky tomu, že je zde jedna z nejvyšších konce...

3 recepty z tresčí paštiky pro každého

3 recepty z tresčí paštiky pro každého

Něco pro ty, co mají občas prostě chuť na rybičky a milovníky slaného. Paté z tresky od řemeslné španělské firmy La Cuna, která používá jen přírodní ingredience bez konzervačních látek, zaručeně okouzlí ty, kteří si pochutnají na švédské kaviárové pa...

Jak se vyrábí sherry?

Jak se vyrábí sherry?

I když se sherry říká dezertní víno, jedná se především o oblíbený aperitiv a jeho výroba sahá minimálně tisíc let zpátky. Jak se tedy tento výjimečný nápoj vyrábí? A co znamená fortifikace vína?   Lisování   Proces začíná sklizní...

Ovládací prvky výpisu

187 položek celkem