Jednoduché linecké cukroví s mangovou marmeládou

Tento recept zaručeně vykouzlí úsměvy na tvářích všech vašich milovaných. Linecké můžete připravit chvíli před podáváním, dostanete tak jemné vláčné těsto, nebo si napečte klidně pár týdnů dopředu, schovejte ho do spíže nebo ledničky, a když už pak k němu pustíte hladové ručky rodinných příslušníků a přátel, bude lehce křupavé. V tomto případě doporučujeme s promazáváním počkat na den servírování. Mangová marmeláda je šťavnatá, stejně jako rybíz, a překvapí vás, jak skvěle se hodí k vanilce, kterou do lineckého dodává vanilkový cukr.
 
Ingredience:
 
  • 210 g hladké mouky 
  • 125 g másla - změklého
  • 70 g moučkového cukru 
  • 2 žloutky
  • 1 balení vanilkového cukru  
  • 1 lžička citronové šťávy 
  • mangová marmeláda na promazání
  
Postup:
 
Prosejeme mouku a cukr přes sítko a přidáme máslo, žloutek, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
 
Zpracujeme rukama do pevného těsta a dáme na hodinu vychladit.
 
Rozválíme na tenko na lehce pocukrované ploše (můžete použít i mouku) - pozor, aby těsto nebylo příliš tenké a vykrojené cukroví se netrhalo.
 
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 min. na 180°C. Průběžně kontrolujeme, aby se cukroví nepřipeklo.
 
Necháme minimálně 20 min. vystydnout a promažeme mangovou marmeládou.