Hráškový krém s olivovým olejem cácereské odrůdy Manzanilla
Vynikající hráškový krém s olivovým olejem! Opravdu lahodné! Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob 4 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Vaření 10 min |
Suroviny
- 750 g mraženého hrášku
- 650 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- sůl a pepř
Na ozdobu:
- extra panenský olivový olej cácereské odrůdy Manzanilla
- nadrobno nakrájená cibule
- hrášek
- sušené oregano
- čerstvě mletý pepř
Ve větším hrnci zahřejeme trochu olivového oleje a dáme smažit smažit nakrájenou cibuli na asi 4 minuty.
Přidáme hrášek a necháme další 2–3 minuty.
Přidáme vývar, sůl, pepř a necháme vařit 8 minut.
Rozmixujeme, ozdobíme a na závěr přidáme olivový olej, který krému dodá lahodnou chuť!
Přidáme hrášek a necháme další 2–3 minuty.
Přidáme vývar, sůl, pepř a necháme vařit 8 minut.
Rozmixujeme, ozdobíme a na závěr přidáme olivový olej, který krému dodá lahodnou chuť!