Blog, Strana 23

Pancetta a jak s ní vařit

Pancetta a jak s ní vařit

Pancetta je lahůdka, kterou ocení milovníci tučného vepřového masa. Jde o původně italský typ slaniny vyráběné z vepřového bůčku, který se umisťuje do slaného nálevu. Bývá okořeněn pepřem, česnekem, rozmarýnem a dalšími bylinkami. V naší nabídce j...

Paté a podobné dobroty

Paté a podobné dobroty

Paštiky, teriny a paté jsou velice starou potravinou. Pojďte si s námi pochutnat. Podle definice je paštika roztíratelná masová pasta z tučnějších mas a často také jater, někdy doplněná hrubšími kousky. Přidávají se do ní nespočetné ingredience, o...

Oblíbený fuet

Oblíbený fuet

Poslední dobou se na pultech obchodů a e-shopů stále častěji zjevuje malý, nenápadný salámek ze Španělska. Jmenuje se fuet, je to tradiční lahůdka a jeho popularita roste zcela právem.   A co že je to vlastně ten fuet? Neodolatelný španělský...

Vše, co jste nevěděli o jamónu

Vše, co jste nevěděli o jamónu

Jamón je španělský název pro vepřovou šunku. Jamón curado je název pro sušenou vepřovou šunku z kýty (zadní) nebo z plece (přední). Jamóny dělíme na: jamón serrano  - pochází z masa bílých prasat jamón ibérico - vyrábí se  z černých ib...

Poznejte oblasti původu našich vín

Poznejte oblasti původu našich vín

Španělské vinařství se v posledním desetiletí nachází na vzrušující cestě transformace, která posouvá laťku kvality na novou úroveň. Na čele této revoluce stojí uznávaní enologové, jako jsou Marcos Eguren, Telmo Rodriguez, Javier Ausas, Luis Canas, J...