Blog, Strana 10

Jak dlouho vydrží celá noha a plátky jamónu čerstvé?

Jak dlouho vydrží celá noha a plátky jamónu čerstvé?

Jamón, skvost mezi šunkami patří k těm největším delikatesám vůbec. Zakoupit jej můžete již nakrájený na plátky nebo jako celou kýtu, v následujícím článku vám zodpovíme nejčastější otázky, které se kolem skladování a konzumace Jamónu objevují. ...

Baskická treska s omáčkou Pil Pil

Baskická treska s omáčkou Pil Pil

Treska s omáčkou Pil Pil (španělsky bacalao al pil pil) je jedním z nejslavnějších pokrmů Baskicka a je ideální pro milovníky ryb. K jeho přípravě potřebujete pouze čtyři ingredience: tresku, česnek, sušené chilli a olej. Uvidíte, že velmi zajímavou,...

Baskicko a jeho gastronomie

Baskicko a jeho gastronomie

Baskicko není jenom Bilbao s jeho stříbrným Guggenheim muzeem a zlatými plážemi. Je to především oblast s hlubokou historií, která se promítá do místní kuchyně. Ta je nyní vyhlášená po celém světě, a to i díky tomu, že je zde jedna z nejvyšších konce...