Jamón Iberico de Bellota

Jamón Iberico de Bellota je nejkvalitnější a také nejdražší šunka nejen ve Španělsku, ale na celém světě. Podmínkou pro označení “bellota” je, že iberský vepř musí mít volný výběh a musí se volně pást v dubovém háji, kde se živý výhradně žaludy a bylinkami. Před obdobím montanery musí být hmotnost prasete okolo 100 kg. Na konci montanery musí přibrat minimálně 46 kg navíc. Obecně je podmínkou mít nejméně dva hektary výběhu pro každé zvíře. Některé společnosti jako Joselito mají dokonce přísnější podmínky. Každě zvíře musí přibrat více váhy a má k dispozici dokonce 4 hektary dubového háje, což zajístí dostatečnou potravu pro každé zvíře.
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409