Joselito jamon iberico gran reserva s kostí cca 9k
Bez nadsázky nejlepší a nejdelikátnější jamón na světě, který si vybírají opravdu jen ti největší znalci a nejlepší šéfkuchaři světa. Se šunkami Joselito se setkáte v michelinských restauracích a nejlepších prodejnách. Spíše než o značku se jedná o legendu.
Jamón Ibérico de Bellota (Pata negra) je považována za jednu z největších delikates na světě. Šunka JOSELITO je mezi nimi opravdovým klenotem a spojují se s ní největší géniové světové gastronomie.
Tuk iberského prasete je dokonale integrován do struktury jamónu a tvoří tak typické mramorování. Barva jamonu se liší dle části, ze které právě krájíte, od intenzivní tmavě červené až po jemné růžové odstíny. Na patře je šunka lehce nasládlá (to je dáno nízkým obsahem soli) s dlouhým příjemným dozněním.
Firma JOSELITO má již více než 150 letou tradici ve výrobě jamónu. Šunky se dnes vyrábějí přesně tak, jak je dělali pradědečkové současných tvůrců. Celý proces výroby je pod velmi pečlivou kontrolou. Postupem času si získaly svou jedinečností fanoušky nejen ve Španělsku. Firma vlastní tisíce hektarů dubových hájů v oblasti kolem Salamanky, kde se pasou černá polodivoká prasata.
Firma je téměř posedlá kontrolou kvality života prasat. Iberská prasata žijí tak, jako by žila ve volné přírodě, jsou šťastná a nemají žádný stres. Každé prase má k dispozici cca 3 hektary půdy. Žaludy, které žerou, obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin. Ty pomáhají redukovat špatný cholesterol. Proto je maso z iberských prasat zdravé.
Jak probíhá proces zrání?
Kýty se nasolí, ale jen tolik, kolik je nutné. Proto jsou šunky Joselito označovány za příjemně nasládlé s nízkým obsahem soli. Během zimy probíhá proces zrání, čemuž napomáhá vítr. Sůl postupně vyvolává uvolňování vody z masa. Na jaře a v létě probíhá proces, který vypadá, jako když se jamón "potí". Uvolňuje se tuk a proniká tak do tkáně. Když přijde podzim, jsou jamóny vyvěšeny v přírodních sklepích umístěných pod zemí. To zaručuje stálou vlhkost a konstantní teplotu v průběhu zrání. Díky takto situovaným sklepům šunky vyzrávají velmi pomalu (minimum pro jamón Joselito jsou 4 roky).
Některé jamóny jsou označeny za špičkové - ty pak dále zůstávají ve sklepích a vyzrávají dokonce i déle než 7 let. Selekci jamónu provádí Maestro Jamonero jednotlivě u každého jamónu. Jen tak si můžeme být jisti jeho špičkovými vlastnostmi.
Hmotnost: cca 9Kg (Výsledná cena jamonu bude upravena podle konkrétní hmotnosti kýty, o které Vás budeme informovat.)
cena za 1Kg / 2599Kč
Země původu: Španělsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jamón Iberico de Bellota |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Země původu: | Španělsko |
váha: | 9kg |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.