Cabrales, Sýr vyrobený z kravského, ovčího a kozího mléka, Quesería La Pandiella

Neohodnoceno
Jedná se o silný polotvrdý sýr s modrou plísní, který zraje 2-4 měsíce ve vápencových jeskyních. Je ostře kyselý a mírně slaný a dobře se kombinuje s červeným vínem, salámem a sladkým sherry.
Dostupnost Skladem
Kód: 22416
130 Kč 116 Kč bez DPH 130 Kč / 0.1 kg
Cabrales, Sýr vyrobený z kravského, ovčího a kozího mléka, Quesería La Pandiella
Neohodnoceno
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Plísňový sýr s označením původu se vyrábí pouze v Cabrales a Peñamellera Alta, obě tato místa leží v Asturii. Mléko používané k výrobě pochází výhradně ze stád krav, ovcí a koz pasoucích se na místních horských pastvinách. Po výrobě se sýr ukládá do jeskyní v horách, kde zraje dva až čtyři měsíce. V těchto jeskyních je relativní vlhkost 90 % a teplota se pohybuje mezi 8 °C a 12 °C. Tyto podmínky podporují rozvoj plísní typu penicillium v sýru během zrání, které mu dávají modrozelené plochy a pruhy. Chuť je mírně ostrá, kůra je měkká, tenká a krémová, šedé barvy s červenožlutými plochami. Sýrová hmota má nelepivou konzistenci. Výtečně se doplňuje s červenými víny, salámy a sherry.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kravské sýry
Země původu: Menorca
Hmotnost: 100g
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: