Cabrales, Sýr vyrobený z kravského, ovčího a kozího mléka, Quesería La Pandiella
Jedná se o silný polotvrdý sýr s modrou plísní, který zraje 2-4 měsíce ve vápencových jeskyních. Je ostře kyselý a mírně slaný a dobře se kombinuje s červeným vínem, salámem a sladkým sherry.
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Plísňový sýr s označením původu se vyrábí pouze v Cabrales a Peñamellera Alta, obě tato místa leží v Asturii.
Mléko používané k výrobě pochází výhradně ze stád krav, ovcí a koz pasoucích se na místních horských pastvinách.
Po výrobě se sýr ukládá do jeskyní v horách, kde zraje dva až čtyři měsíce. V těchto jeskyních je relativní vlhkost 90 % a teplota se pohybuje mezi 8 °C a 12 °C.
Tyto podmínky podporují rozvoj plísní typu penicillium v sýru během zrání, které mu dávají modrozelené plochy a pruhy. Chuť je mírně ostrá, kůra je měkká, tenká a krémová, šedé barvy s červenožlutými plochami. Sýrová hmota má nelepivou konzistenci.
Výtečně se doplňuje s červenými víny, salámy a sherry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kravské sýry |
---|---|
Země původu: | Menorca |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář