Cabrales, Asturias, směs: kráva,koza,ovce
Jedná se o silný polotvrdý sýr s modrou plísní, který zraje 2-4 měsíce ve vápencových jeskyních. Je ostře kyselý a mírně slaný a dobře se kombinuje s červeným vínem, salámem a sladkým sherry.
Plísňový sýr s označením původu se vyrábí pouze v Cabrales a Peñamellera Alta, obě tato místa leží v Asturii. Mléko používané k výrobě pochází výhradně ze stád krav, ovcí a koz pasoucích se na místních horských pastvinách. Po výrobě se sýr ukládá do jeskyní v horách, kde zraje dva až čtyři měsíce. V těchto jeskyních je relativní vlhkost 90 % a teplota se pohybuje mezi 8 °C a 12 °C. Tyto podmínky podporují rozvoj plísní typu penicillium v sýru během zrání, které mu dávají modrozelené plochy a pruhy. Chuť je mírně ostrá, kůra je měkká, tenká a krémová, šedé barvy s červenožlutými plochami. Sýrová hmota má nelepivou konzistenci. Výtečně se doplňuje s červenými víny, salámy a sherry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kravské sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Země původu: | Menorca |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.