Partida Bellvisos Blanc je vzácné a ručně vyráběné bílé víno z legendární oblasti Priorat, které vzniká v rukou renomovaného vinařského dua Sara Pérez a René Barbier.
Tato elegantní směs Garnacha Blanca a Macabeo pochází z extrémně strmých vinic s břidlicovým podložím, které vínu propůjčují výraznou mineralitu a hloubku.
Vzniká s respektem k přírodě. Bez chemie, s minimální intervencí, zraje 14 měsíců ve starých sudech a nabízí komplexní aromatiku citrusů, bylin a jemného koření.
Skutečně výjimečné víno, které potěší znalce i milovníky autentických vín. Skvělé k bílým masům, rybám nebo jen tak pro radost z čistoty a elegance.
Sara Pérez y René Barbier, Partida Bellvisos Blanc, D.O. Priorat, bílé víno, 0,75l

Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku

Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín

Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme

Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze

Zboží dopravujeme
zcela zdarma

Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Bellvisos je malý projekt, ve kterém se rozhodli experimentovat a pečlivě pracovat na výrobě vín plných typičnosti a svěžesti.
Ocenění: Ročník: 2017: 95 bodů - Robert Parker
2019: 96 bodů - Robert Parker
94 bodů -James Suckling
Odrůda: Macabeo a Garnacha Blanca
Vinice: Partida Bellvisos Blanc pochází z nejvyšší části tohoto pozemku s krásnými výhledy (odtud název Bellvisos) a náročnými svahy. Jedná se o staré vinné révy vysazené v břidlicových půdách a pěstované pomocí ekologického zemědělství s pomocí muly.
Výroba a zrání: Hrozny vysazené v nepříznivém klimatu pro kyselost se sklízejí ručně v určitou dobu; ne příliš zralé, ale ne zelené. Jedná se o víno vhodné pro zrání, hluboké a komplexní. Po krátké maceraci (cca 12 hodin) se hrozny tradičně "pomačkají" (foot treading), následně se lisují a mošt fermentuje spontánně v keramických nádobách při teplotě pod 20 °C. Víno poté zraje přibližně 14 měsíců v použitém sudu o objemu přibližně 600 l.
Chuť a aroma: Má zlatou barvu ze slupek Garnacha Blanca. Ve skle se otevírá velkolepým způsobem. Smetanové bílé víno s vůní citrusů, bílého ovoce a lesních bylin. Na patře je minerální s výraznou kyselinkou a svěží chutí. Závěr je široký s dochutí pražených tónů. Partida Bellvisos Blanc je energické, hluboké a výrazné bílé víno.
Gastronomie: Doporučujeme podávat při teplotě 10 °C. Vynikající s bílou rybou v omáčce, grilovaným kuřetem, bílým pečeným masem. Partida Bellvisos Blanc je velmi univerzální a gastronomicky přátelské víno. Skvěle doprovodí bílé maso, ryby, ale i jemná a pikantní jídla. Díky svěžesti, mineralitě a harmonie se hodí k masu jako kuře nebo krůta.
Obsah alkoholu: 15%
Původ: Španělsko, D.O. Montsant
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno bílé |
---|---|
EAN: | 23992399005 |
Oblast původu: | D.O. Priorat |
Obsah alkoholu: | 15 |
Odrůda: | Macabeo |
Ročník: | 2019, 2017 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Malé, ale velmi respektované vinařství Venus La Universal bylo založeno v roce 1999 jako osobní projekt manželů Sary Pérez a Reného Barbiera IV. Oba pocházejí z vinařských rodin, které významně formovaly moderní podobu Prioratu.
René Barbier IV. navázal na odkaz svého otce a dědečka. Clos Mogador je legendární vinařství založené v roce 1979 Reném Barbier III. (v současnosti řízeným Reném IV. a jeho týmem) a je považováno za symbol renesance kvalitního vína v oblasti DOQ Priorat.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/clos-mogador/
Sara Pérez pokračuje v tradici svého otce, Josepa Lluíse Péreze, který v roce 1986 založil Mas Martinet, další významné vinařství v Prioratu, dnes pod jejím vedením, s důrazem na ekologickou, terroirovou produkci.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/mas-martinet/
Jejich vinařský projekt se nachází v DO Montsant, těsně sousedícím s Prioratem, a obhospodařují zhruba 4 hektary vinic s výběrem ekologických postupů a hlubokým respektem k přírodě.Venus La Universal dbá nejen na kvalitu vína, ale intenzivně i na minimalizaci ekologické stopy na všech úrovních, od vinice až po logistiku. Ve vinicích se spoléhají výhradně na organické hnojiva (kompost, hnůj) a neutrální přípravky jako kozí séra či rostlinné extrakty, aby zcela eliminovali použití síry a chemie. Ve výrobě používají divoké kvasinky, snaží se minimalizovat spotřebu vody, přecházejí na úspornější obaly jako ekologickou voskovou kapsli místo klasické šroubové nebo hliníkové.