Čokoláda Venezuela, Las Bromelias 85%, Rafa Gorrotxategi, 70g

Neohodnoceno

Las Bromelias se skládá z různých kakaových bobů odrůd Ocumare, Chuao a Choroní. Tyto divoké kakaové boby byly poprvé pěstovány v koloniálních dobách a ročně se jich sklidí jen asi 5 000 kg. Boby mají bílou a růžovou barvu a výsledkem je světlejší čokoláda. 

Dostupnost Skladem
Kód: 4736
279 Kč 249 Kč bez DPH
Čokoláda Venezuela, Las Bromelias 85%, Rafa Gorrotxategi, 70g
Neohodnoceno
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Las Bromelias se skládá z různých kakaových bobů odrůd Ocumare, Chuao a Choroní. Chuao je jedna z chuťově vůbec nejzajímavějších odrůd. Roční sklizeň je nepatrná a na dlouhá léta dopředu vyprodaná - čokolatiéři připravující prémiovou čokoládu se o ni doslova perou. 
Tyto divoké kakaové boby byly poprvé pěstovány v koloniálních dobách a ročně se jich sklidí jen asi 5 000 kg. Boby mají bílou a růžovou barvu a výsledkem je světlejší čokoláda. 

Rafa Gorrotxategi je třetí generací baskických cukrářů rodiny Gorrotxategi. Ve svých 24 letech pracoval po boku svého otce José Mariho Gorrotxategiho v pekárně a absolvoval různé kurzy cukrářské a čokoládové výroby v Německu, Francii a na národní úrovni. Gorrotxategi nabízí široký výběr exkluzivních produktů, vyráběných z těch nejkvalitnějších surovin bez přidaných konzervantů a barviv. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokolády
EAN: 8453632033571
Země původu: Španělsko
Velikost balení: 70g
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Rafa Gorrotxategi je baskická rodinná firma z města Tolosa, která se specializuje na výrobu kvalitní řemeslné čokolády, cukrovinek a tradičního pečiva.
Značka byla oficiálně založena v roce 2016 Rafou Gorrotxategim, který představuje již třetí generaci cukrářské rodiny. Svou kariéru zahájil po boku svého otce José Mariho Gorrotxategiho, uznávaného mistra cukráře, a během let se zdokonaloval v prestižních dílnách po celé Evropě.
Impulzem k založení vlastní značky byla snaha propojit rodinnou tradici s inovací a nabídnout světu výrobky, které ctí historické receptury a zároveň přinášejí moderní kulinářský zážitek. Sortiment zahrnuje mimo jiné tradiční baskické „gorrotxas“ (mandlové makronky), tenké sušenky zvané tejas, prémiové turróny v netradičních příchutích jako je ovčí sýr latxa nebo mandarinka s armagnacem, a také originální druhy čokolád.

Výroba probíhá ručně a s důrazem na pečlivý výběr surovin, zejména kakaových bobů. Firma zároveň provozuje i čokoládové muzeum ve svém sídle v Tolosě, kde návštěvníci mohou zhlédnout více než 400 historických nástrojů a zařízení spojených s výrobou čokolády a účastnit se řízených degustací.
Z malého rodinného podniku se značka rozrostla na firmu, jejichž produkty se vyváží do několika evropských zemí i do USA, přičemž si stále drží důraz na kvalitu, ruční práci a respekt k tradici.