Ovčí sýr s modrou plísní, Masiega, Granja Cantagrullas
Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Hlavní roli zde mají heterofermentativní bakterie produkující plyn, díky kterému má Masiega právě natolik žádané dutiny s modrou plísní. Sýr zraje v komoře s vysokou vlhkostí a teplotou okolo 11ºC, tento proces trvá 4 až 5 týdnů. Poté se teplota snižuje a sýr se balí do alobalového obalu.
Sýr je sám o sobě velmi výrazný, proto doporučujeme párovat s pivy, plnějšími červenými víny, whisky, bourbonem nebo sherry (Oloroso).
Plemeno ovce: Assaf / Castellana
Ošetření mléka: nepasterizované mléko
Celková doba zrání: 3 - 4 měsíců
Místo původu: Ramiro, Valladolid
Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář