Masiega, ovčí sýr
Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře. Hlavní roli zde mají heterofermentativní bakterie produkující plyn, díky kterému má Masiega právě natolik žádané dutiny s modrou plísní. Sýr zraje v komoře s vysokou vlhkostí a teplotou okolo 11ºC, tento proces trvá 4 až 5 týdnů. Poté se teplota snižuje a sýr se balí do alobalového obalu. Sýr je sám o sobě velmi výrazný, proto doporučujeme párovat s pivy, plnějšími červenými víny, whisky, bourbonem nebo sherry (Oloroso). Plemeno ovce: Assaf / Castellana Ošetření mléka: nepasterizované mléko Celková doba zrání: 3 - 4 měsíců Místo původu: Ramiro, Valladolid Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.