Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Jak postupovat při krájení jamonu serrano:
1) Doporučuje Vám umístit šunku do stojánku, popř. jinak upevnit a připravit si velmi ostrý nůž.
2) Odkrojit tukovou vrstvu z jakékoliv jedné strany (nevyhazovat).
3) Poté krouživým pohybem nože odkrajovat malé a tenoučké kousky šunky do cca 4 cm (pokud možno průsvitné). Tyto menší kousky se lépe vychutnávají na patře a stupňují chuť šunky.
4) Až se dostanete ke kosti, šunku obrátíte a začínáte stejným způsobem z opačné strany
5) Pokud si přejete, aby Vám jamón déle vydržel, doporučujeme na odkrajovanou část přiložit odkrojený tuk a připevnit utěrkou či hadříkem. Tak předejdete vysychání šunky.
6) Pokud se na šunce objeví plíseň, nepanikařte! Plíseň se považuje za součást přirozeného zrání a je chápána jako pozitivní. V sušárnách po Španělsku naleznete šunky celé pokryté bílou plísní. Doporučujeme přetřít slunečnicovým, popř. olivovým olejem.
7) Doporučená teplota skladování je 23 °C, tedy pokojová.
8) Pro Vaše bezpečí Vás prosíme o zvýšenou pozornost při plátkování! Neopírejte se prosím druhou rukou o kýtu ve směru řezu!
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky |
---|---|
Distribuce: | CZ |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář