Blog, Strana 13

Výpis článků

O sladkosti vína

O sladkosti vína

Sladkost vína není způsobena jen množstvím cukru v něm. Je subjektivní a mají na ni vliv i relativní množství alkoholu, kyselin a tříslovin. Cukry a alkohol zvýrazňují sladkost vína, zatímco kyseliny způsobují kyselost a taniny způsobují hořkost. Ne ...

Jak se slaví Silvestr ve Španělsku

Jak se slaví Silvestr ve Španělsku

Konec jednoho roku a příchod druhého se musí rozhodně oslavit. V Česku se tradičně jednatřicátého prosince všechny obývací pokoje zaplní chlebíčky, na půlnoc se bouchne šumivé víno, kdo má koho, tak ho políbí pod ohňostroji osvětlenou oblohou a dále ...

Jak připravit šneky v nálevu

Jak připravit šneky v nálevu

Šneci neboli francouzsky escargot je pochoutka, nad kterou většina našinců pozdvihne obočí. Věděli jste však, že ještě za první republiky byli šneci tradiční vánoční pochoutka?   Historie této tradice sahá až do šestnáctého století a recep...

Jak poznat kvalitní olivový olej

Jak poznat kvalitní olivový olej

Mezi tuky je olivový olej antický bůh — sálá z něj Středomoří, zdraví a úcta nespočtu generací. Byla by tedy škoda, kdybyste se nad tímto tekutým zlatem nezamysleli více než jednou za pár týdnů, když hledáte v sekci zatmavených lahví nápis „extra vir...

Jednoduché linecké cukroví s mangovou marmeládou

Jednoduché linecké cukroví s mangovou marmeládou

Tento recept zaručeně vykouzlí úsměvy na tvářích všech vašich milovaných. Linecké můžete připravit chvíli před podáváním, dostanete tak jemné vláčné těsto, nebo si napečte klidně pár týdnů dopředu, schovejte ho do spíže nebo ledničky, a když už pak k...

Ovládací prvky výpisu

187 položek celkem