Blog, Strana 12

O sladkosti vína

O sladkosti vína

Sladkost vína není způsobena jen množstvím cukru v něm. Je subjektivní a mají na ni vliv i relativní množství alkoholu, kyselin a tříslovin. Cukry a alkohol zvýrazňují sladkost vína, zatímco kyseliny způsobují kyselost a taniny způsobují hořkost. Ne ...

Jak se slaví Silvestr ve Španělsku

Jak se slaví Silvestr ve Španělsku

Konec jednoho roku a příchod druhého se musí rozhodně oslavit. V Česku se tradičně jednatřicátého prosince všechny obývací pokoje zaplní chlebíčky, na půlnoc se bouchne šumivé víno, kdo má koho, tak ho políbí pod ohňostroji osvětlenou oblohou a dále ...

Jak připravit šneky v nálevu

Jak připravit šneky v nálevu

Šneci neboli francouzsky escargot je pochoutka, nad kterou většina našinců pozdvihne obočí. Věděli jste však, že ještě za první republiky byli šneci tradiční vánoční pochoutka?   Historie této tradice sahá až do šestnáctého století a recep...