Gramona, Enoteca, D.O.Penedés, Cava, bílé šumivé víno, 0,75l
Luxusní bílé šumivé víno Gramona Enoteca je expresivní a plné víno. Je vyrobeno tradiční metodou Champanoise a zraje více než 172 měsíců a je vhodné k archivaci. Takhle cava je rozhodně velký zážitek.
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Cava Gramona Enoteca Brut ročník 2004 je vyrobena ze dvou odrůd Xarel·lo a Macabeo. Víno je velmi expresivní a hluboké, ovoce doprovázejí medové tóny (pečené jablko, sušené fíky, kandovaná pomerančová kůra, sušená meruňka) a je zde také cítit lehký květinový dotek. Výrazný charakter zrání je cítit lískovými ořechy, nugátem, marcipánem, kakaem a karamelem. Cava je velmi příjemná a plná.
Gramona Enoteca je vyráběna podle tradiční metody Champanoise, kdy prvnotní kvašení je v sudech z francouzkého dubu a poté druhotné kvašení již v lahvích, které jsou ručně otáčeny. Celková doba zrání je přes 172 měsíců s korkovou zátkou. Vinná réva pochází z více než 30 let starých vinic. Hrozny jsou sbírány ručně a celý proces výroby je řemeslný. Cava je vhodná k archivaci.
Párování
Tuto cavu výborně doplní celé degustační menu a rozhodně Vás nezklame ani při samotném přípitku. Doporučujeme Vám ji servírovat vychlazenou na teplotu 8 - 10 ° C.
Vinařství Gramona je velmi starý rodinný podnik, jehož Cava je velmi ceněna znalci a ve Španělsku uznávána jako Rolls Royce mezi Cavou. Bere také ohled na životní prostředí a Cava se tak může zařadit mezi organická a biodynamická vína.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivá vína (Cava) |
---|---|
Oblast původu: | D.O. Penedés |
Obsah alkoholu: | 12,5 |
Odrůda: | Xarello |
Ročník: | 2009 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Ročník : | 2009 |
Oblast původu: | D.O. Penedés |
Obsah alkoholu: | 12,5 |
Odrůda: | Xarello |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář