Sara Pérez y René Barbier, Partida Pedrer Rosat, D.O. Priorat, ružové víno, 0,75l

Neohodnoceno

Partida Pedrer Rosat je jedinečné, terroirové růžové víno z Prioratu, které boří představy o tom, jak může rosé chutnat.
Vzniká z odrůdy Garnacha Tinta na severně orientovaných svazích s břidlicovou půdou a díky šetrnému, přirozenému zpracování nabízí mimořádnou hloubku, svěžest i strukturu. 
Víno je suché, svěží a komplexní. Projevují se tóny červeného ovoce jako maliny a rybíz, pomerančové kůry, divokých bylin a minerality. V chuti je vyvážená kyselinka a suchý závěr jako u bílého vína. Je popisováno jako „breathtaking rosé“.

Dostupnost Skladem
Kód: 22021
1 199 Kč 991 Kč bez DPH
Sara Pérez y René Barbier, Partida Pedrer Rosat, D.O. Priorat, ružové víno, 0,75l
Neohodnoceno
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Partida Pedrer Rosat je neobvyklý a výrazně složitý příklad rosé z Prioratu, vytvořený s maximálním respektem k terroiru a tradiční ekologické výrobě. Vína od Sary Pérez a René Barbiera vždy ctí autentičnost a Partida Pedrer Rosat není výjimkou. 

Ocenění: Ročník 2021: 95 bodů – Robert Parker
                 Ročník 2019: 95 bodů – Robert Parker
                 Ročník 2018: 94 bodů – Robert Parker

Odrůda: 100 % Garnacha Tinta

Vinice: Vinice se nachází na severně orientovaném svahu, což umožňuje zachytit svěžest stínu a ranního slunce. Půdy jsou břidlicové (llicorella), vinice je obdělávána organicky, bez chemie, ručně a s pomocí muly.

Výroba a zrání: Hrozny jsou lisovány bez přidání síry. Fermentace probíhá spontánně s divokými kvasinkami a trvá až 17 měsíců. Nejprve v použitých dubových sudech, poté v nerezových tancích, aby víno nebylo překryté dubem. Uvádí se fermentace po dobu 6 měsíců a následné zrání 9 měsíců v různě velkých nádobách.

Chuť a aroma: Víno je suché, svěží a komplexní. Projevují se tóny červeného ovoce jako maliny a rybíz, pomerančové kůry, divokých bylin a minerality. V chuti je vyvážená kyselinka a suchý závěr jako u bílého vína. Je popisováno jako „breathtaking rosé“.

Gastronomie: Skvěle se hodí k středomořským pokrmům. Např. grilované zelenině, bylinkovým pokrmům, lehkým masům, pokrmům z ryb i risottům. Vhodná teplota podávání: 9–11 °C.

Obsah alkoholu: 14,5 %

Původ: Španělsko, D.O. Montsant
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno růžové
EAN: 11991199258
Oblast původu: D.O. Priorat
Obsah alkoholu: 14,5
Odrůda: Garnacha tinta
Ročník: 2018
Velikost lahve: 0,75
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Malé, ale velmi respektované vinařství Venus La Universal bylo založeno v roce 1999 jako osobní projek­t manželů Sary Pérez a Reného Barbiera IV. Oba pocházejí z vinařských rodin, které významně formovaly moderní podobu Prioratu.

René Barbier IV. navázal na odkaz svého otce a dědečka. Clos Mogador je legendární vinařství založené v roce 1979 Reném Barbier III. (v současnosti řízeným Reném IV. a jeho týmem) a je považováno za symbol renesance kvalitního vína v oblasti DOQ Priorat.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/clos-mogador/ 
Sara Pérez pokračuje v tradici svého otce, Josepa Lluíse Péreze, který v roce 1986 založil Mas Martinet, další významné vinařství v Prioratu, dnes pod jejím vedením, s důrazem na ekologickou, terroirovou produkci. 
https://www.edelikatesy.cz/znacka/mas-martinet/ 

Jejich vinařský projekt se nachází v DO Montsant, těsně sousedícím s Prioratem, a obhospodařují zhruba 4 hektary vinic s výběrem ekologických postupů a hlubokým respektem k přírodě.Venus La Universal dbá nejen na kvalitu vína, ale intenzivně i na minimalizaci ekologické stopy na všech úrovních, od vinice až po logistiku. Ve vinicích se spoléhají výhradně na organické hnojiva (kompost, hnůj) a neutrální přípravky jako kozí séra či rostlinné extrakty, aby zcela eliminovali použití síry a chemie. Ve výrobě používají divoké kvasinky, snaží se minimalizovat spotřebu vody, přecházejí na úspornější obaly jako ekologickou voskovou kapsli místo klasické šroubové nebo hliníkové.