Kalamárový sendvič z Madridu

Kalamárový sendvič z Madridu

 

Kalamárový sendvič je jednou z nejoblíbenějších pochoutek, které můžete ochutnat na rušných ulicích Madridu. Tento jednoduchý, ale chutný sendvič se stal ikonou španělského street foodu, kde se čerstvé kalamáry smaží do křupava a podávají se v měkké bagetě. I když se jedná o tradiční pokrm srdce Španělska, nemusíte cestovat daleko, abyste si tuto lahůdku dopřáli. S naším receptem si ji jednoduše připravíte i doma. Ponořte se do světa chutí a vůní Madridu, a překvapte sebe i své blízké tímto autentickým a lahodným sendvičem.

 

Ingredience:

350 g kalamárových kroužků

Mouka na smažení

Olej

2 bagety

1 stroužek česneku

½ citronu 

 

Postup:

Kalamárové kroužky omyjte a dobře osušte savým papírem, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.

Kroužky obalte ve speciální mouce na smažení, aby byly rovnoměrně pokryté, a přesuňte je do cedníku, kde z nich odstraníte přebytečnou mouku.

V malé hluboké pánvi rozehřejte dostatek oleje. Smažte kalamáry po menších dávkách, aby olej zůstal dostatečně horký.

Když jsou kroužky zlatavé, vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat na papírovém ubrousku.

Sendvičové rolky lehce opečte. Vnitřek chleba jemně potřete česnekem a případně i majonézou.

Kalamáry vložte do chleba a pokud chcete, zakápněte citronem.