Kalamárový sendvič z Madridu
Kalamárový sendvič z Madridu
Kalamárový sendvič je jednou z nejoblíbenějších pochoutek, které můžete ochutnat na rušných ulicích Madridu. Tento jednoduchý, ale chutný sendvič se stal ikonou španělského street foodu, kde se čerstvé kalamáry smaží do křupava a podávají se v měkké bagetě. I když se jedná o tradiční pokrm srdce Španělska, nemusíte cestovat daleko, abyste si tuto lahůdku dopřáli. S naším receptem si ji jednoduše připravíte i doma. Ponořte se do světa chutí a vůní Madridu, a překvapte sebe i své blízké tímto autentickým a lahodným sendvičem.
Ingredience:
350 g kalamárových kroužků
Mouka na smažení
Olej
2 bagety
1 stroužek česneku
½ citronu
Postup:
Kalamárové kroužky omyjte a dobře osušte savým papírem, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
Kroužky obalte ve speciální mouce na smažení, aby byly rovnoměrně pokryté, a přesuňte je do cedníku, kde z nich odstraníte přebytečnou mouku.
V malé hluboké pánvi rozehřejte dostatek oleje. Smažte kalamáry po menších dávkách, aby olej zůstal dostatečně horký.
Když jsou kroužky zlatavé, vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat na papírovém ubrousku.
Sendvičové rolky lehce opečte. Vnitřek chleba jemně potřete česnekem a případně i majonézou.
Kalamáry vložte do chleba a pokud chcete, zakápněte citronem.