Ventresca tuňák, Don Bocarte, 120g Ventresca od společnosti Don Bocarte, to je libové maso z břišní části tuňáků naložené do olivového oleje a dochucené vločkami soli. Vzniká tak delikatesa, která se rozplyne na jazyku. Doporučujeme jako předkrm nebo ke sklenici kvalitního vína.

559 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 559 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Pro tuto delikatesu jsou použity bříška tuňáků, které jsou považovány za jednu z nejlibovějších částí ryb. Tuňáci se loví tradičním způsobem zvaným almadraba, který se používá již od předrománských dob. Využívá se při něm přirozená migrace tuňáků z Atlantiku do Středozemního moře; do cesty se jim nastaví sítě, ryby se tímto vyloví a dostanou se na paluby lodí, kde se ručně třídí. Nepoužitelné kusy se vracejí zpátky do moře, zbytek se dále zpracovává tradičním způsobem.

V tomto případě se bříška tuňáků nakládají do extra panenského olivového oleje a jsou dochuceny vločkami soli. Tuňák si tak zachovává to nejlepší ze své chuti. Doporučujeme do salátů, k vínu, pivu nebo jako předkrm s pečivem.

Don Bocarte je španělská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních produktů z ryb a mořských plodů. Společnost sídlí v kantabrijském městě Santoña, které je známé právě výrobou ančoviček. V Don Bocarte dbají na pečlivý výběr surovin a tradiční výrobní procesy. Díky tomu se jejich vysoce kvalitní produkty dostávají na stoly nejlepších restaurací a do nejvybranějších obchodů po celém světě.

  •      Tuňák obecný,
  •      olivový olej
  •      sůl
Výrobce Don Bocarte
Velikost balení 120 g
Země původu Španělsko