Úžasné krémové těstoviny s letními rajčaty, brokolicí a sýrem Manchego

Jak lépe naložit s voňavými sezónními rajčaty, než je spárovat s těstovinami uvařenými krásně al dente a dekadentní smetanovou omáčkou s brokolicí. Vyměňte klasický parmezán za Manchego a budete překvapeni, jak vdechne zbytku klasických ingrediencí nový život.
 
Tento recept zvládne každý, a máte ho na stole do půl hodiny, takže je ideální na večeři po práci, kdy se vám nechce trávit při letních teplých večerech zbytečně moc času u rozpálené plotny, ale přece jenom máte chuť na něco speciálního.
 

Ingredience:
  • 280 g těstovin
  • ½ šálku smetany
  • 80 g sýra Manchego + více na posypání
  • ⅔ šálku brokolice, nakrájené na drobné kousky
  • 2 rajčata, nakrájená na menší kostky
  • pár ogrilovaných cherry rajčátek na dozdobení
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bazalka na dozdobení

sabores srpen-7

Postup:
 
Uvařte těstoviny dle návodu v dostatečném množství vody. Na 100 g těstovin by měl přijít jeden litr vody, a ta by měla mít slanost mořské vody. Dávejte si pak pozor na to, kolik soli dáte do omáčky, protože takto správně uvařené těstoviny jsou už samy o sobě mírně slané. Uschovejte si trochu vody z těstovin, bude se přidávat do omáčky.
 
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek a po 30 sekundách i brokolici. Vařte cca 7—10 minut, můžete zakrýt pokličkou, pokud máte. Přidejte rajče a povařte dalších asi 5 minut.
 
Přidejte 2 lžíce vody z těstovin, smetanu, sůl a pepř a povařte zhruba 4 minuty. Ztlumte plamen na nižší střední stupěň a po další minutě až dvou přidejte sýr. Promíchejte a po dalších asi 3 minutách přidejte těstoviny.
 

Ihned servírujte se spoustou bazalky.