Octové brambory s mořskou solí
15. Srpna 2023
Hledáte netradiční přílohu, kterou oslníte? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tyto brambory, které jsou inspirované octovými chipsy, ale nejsou až tak výrazné.
Dobře se budou hodit k masu a rybám, které byly naloženy ve sladších marinádách, třeba těch medových. Vyzkoušejte je třeba k medovému kuřeti nebo této tresce na asijský způsob. Pozor jen, aby se na stůl vůbec dostaly. Podle naší zkušenosti budou totiž zvědaví členové domácnosti ujídat tyto vynikající brambory už rovnou z horkého plechu.
Ingredience:
250 g brambor
1 šálek octa
Postup:
Brambory nakrájejte na stejně velké plátky. Vložte do hrnce, zalejte vodou, aby byly plně zakryté a přidejte ocet. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud nebudou propíchnutelné vidličkou.
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Brambory v míse smíchejte s olejem a dejte péct do zlatova cca 15 minut.
Dostatečně osolte a servírujte.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.
Doporučené produkty