Sváteční G&T s rychlým chai sirupem ze sidry
Gin s tonikem je klasický drink, který ale lze ozvláštnit nespočtem způsobů. My vám přinášíme zimní verzi, která spojuje indický chai a jablečnou chuť sidry, což je španělská verze cideru.
Jejich spojením si vyrobíte kořeněný a sladký sirup, který vám v lednici vydrží celé svátky. Pokud ho tedy nevypijete hned první večer, což není nemožné. Vzhledem k tomu, že se vaří jen krátce, tak se sidra příliš nezredukuje. Můžete tedy počítat, že vám vyjdou zhruba 2 šálky sirupu a na každý drink je ho třeba jen jeden panák. Pro pár kamarádů na jednu noc je to víc než dost. Tak hurá do mixování!
Ingredience:
Chai sirup:
- 1 sáček čaje Indian Chai
- 2 šálky sidry
- 1,5 šálku cukru
Koktejl:
- 1 panák ginu
- 1 panák Chai sirupu
- 150 ml toniku
- led
- badyán na dekoraci

Do menšího hrnce přidejte sidru, cukr a sáček čaje a pomalu přiveďte k varu. Nechte probublávat 5 minut, přelijte do skleněné lahve a nechte vystydnout.
Až sirup úplně vystydne, tak můžete začít míchat drink. Napřed do sklenice vložte led, pak gin, sirup a na závěr tonik. Ozdobte badyánem a vychutnejte.