Sidra de Asturias, Espaňar, Martínez Sopeña Hermanos, 0,75l Přírodní jednoodrůdový (Tresali durona) cider, komplexní a hladký, s vůní zeleného ovoce a svěží, minerální a intenzivní chutí. Vizuál: slámově žlutá barva, s čistým a jasným vzhledem Čich: elegantní a intenzivní vůně Chuť: suchá a lehká na patře, vyniká její příjemný, hladký a komplexní závěr, s převládajícím ovocným a minerálním vjemem Servírování: ve sklenici, při ideální teplotě 10 ° C
299 Kč s DPH
Skladem

Zpracování
Cider zraje po dobu minimálně 6 měsíců v nerezových tancích a je stabilizován filtrací.
Cider zraje po dobu minimálně 6 měsíců v nerezových tancích a je stabilizován filtrací.
Ocenění
Designated Institutional Cider od CRDOP Sidra de Asturias
(vyd. 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017)
– Mezinárodní soutěž ciderů — první cena
Royal Bath & West of England Society (2010)
Top Sicer Award
Sicer Quality Cider Show, Gijón (vyd. 2009)
Designated Institutional Cider od CRDOP Sidra de Asturias
(vyd. 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017)
– Mezinárodní soutěž ciderů — první cena
Royal Bath & West of England Society (2010)
Top Sicer Award
Sicer Quality Cider Show, Gijón (vyd. 2009)
Cider neboli španělsky sidra se tradičně vyrábí na severu Španělska v Baskicku a Asturias. Sidra je suchá, chuťově do kysela a je téměř bez oxidu uhličitého. Kvůli absenci bublinek se sidra pije speciálním způsobem, který spočívá v nalévání z výšky tak, aby dopadem na stěnu sklenice došlo k okysličení a napěnění. Následně je potřeba sidru vypít během 30 vteřin - dříve, než napěnění vyprchá.
Výrobce | Martínez Sopeña Hermanos |
---|---|
Obsah alkoholu | 6,5 % |
Velikost lahve | 0,75 l |
Země původu | Španělsko |
Chutná ještě lépe v kombinaci s

- Vhodné k šunce
- Vhodné k sýru
Skladem