Artyčokový dip

Ponořte se do sýrového nebe s naším receptem na špenátovo-artyčokový dip! Tento chutný dip je plný smetanových sýrů, čerstvého špenátu a dekadentních artyčoků, což je kombinace kterou prostě musíte vyzkoušet!
 
Ať už pořádáte neformální setkání s přáteli nebo chcete zpříjemnit rodině večerní koukání na televizi, tato snadno vyrobitelná dobrota vás oslní svou bohatou a krémovou chutí, kvůli které ji vaši strávníci budou vyžadovat znovu a znovu.
 

Ingredience:
  • 2 balení Lučiny
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g sýra manchego
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • 325 g artyčoků v nálevu, nahrubo nasekaných
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku, propasírovaný
  • půl lžičky pepře
  • půl lžičky soli
  • olivový olej

DSC_0853

 

Postup:

Na rozehřátou pánev dejte trochu oleje a až se rozehřeje, přidejte špenát. Až zmenší svou velikost (asi za minutu) dejte stranou. Nastrouhejte si mozzarellu a manchego.
 

V míse smíchejte Lučinu s majonézou až je z nich hladký krém, přidejte většinu sýra, artyčoky, česnek a koření.

Směs přemístěte do menší nádoby, která je vhodná do trouby a posypte zbytkem sýra. Dejte péct na 15 minut do trouby na 200°C.
 
Ihned servírujte s bagetou nebo krekry.