Artyčokový dip
Ponořte se do sýrového nebe s naším receptem na špenátovo-artyčokový dip! Tento chutný dip je plný smetanových sýrů, čerstvého špenátu a dekadentních artyčoků, což je kombinace kterou prostě musíte vyzkoušet!
Ať už pořádáte neformální setkání s přáteli nebo chcete zpříjemnit rodině večerní koukání na televizi, tato snadno vyrobitelná dobrota vás oslní svou bohatou a krémovou chutí, kvůli které ji vaši strávníci budou vyžadovat znovu a znovu.
Ingredience:
- 2 balení Lučiny
- 200 g mozzarelly
- 100 g sýra manchego
- 1 balení čerstvého špenátu
- 325 g artyčoků v nálevu, nahrubo nasekaných
- 3 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku, propasírovaný
- půl lžičky pepře
- půl lžičky soli
- olivový olej
Postup:
Na rozehřátou pánev dejte trochu oleje a až se rozehřeje, přidejte špenát. Až zmenší svou velikost (asi za minutu) dejte stranou. Nastrouhejte si mozzarellu a manchego.
V míse smíchejte Lučinu s majonézou až je z nich hladký krém, přidejte většinu sýra, artyčoky, česnek a koření.
Směs přemístěte do menší nádoby, která je vhodná do trouby a posypte zbytkem sýra. Dejte péct na 15 minut do trouby na 200°C.
Ihned servírujte s bagetou nebo krekry.