Recept na domácí BBQ omáčku

Na 500 ml omáčky budeme potřebovat:
 
4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice - ideálně hrubozrnné
1 dl vývaru
Sůl
Pepř
Cukr dle chuti
 
 
Postup:
Na rozpáleném olivovém oleji rozvoníme česnek nakrájený na malinkaté kousíčky nebo rozdrcený, po několika minutách zaprášíme uzenou paprikou a ihned zalijeme rajčatovým pyré. Zamícháme.
 
Poté přidáme ostatní ingredience a vaříme tak dlouho, dokud nezískáme požadovanou hustotu omáčky.
 
Pokud se rozhodnete na grilování použít žebra, doporučujeme je nejdříve táhnout cca 2 hodiny - (žebra, cibule, osmažený česnek - 4 stroužky i se slupkou, pórek, 3 mrkve, sůl, špetka šafránu, zalijeme 2dl bílého vína a vodou a necháme pomalu probublávat) Vzniklý vývar použijte jako skvělou polévku nebo k dalšímu vaření jako základ.
 
 
Na grilování doporučujeme použít profi dřevěné uhlí Marabu, které dodá pokrmu neopakovatelnou chuť i aroma.
 
Můžete ale maso péct i v troubě na 160-180°C. Nezapomeňte ho ovšem velmi často pomazávat, aby se nevysušilo. Doba pečení v troubě je cca 2-3 hodiny